keftedakia-fakis-keftedes-me-faki-nistisima-piata-sintages-eisaimonadikigr

Κεφτεδάκια με φακή ή φακοκεφτέδες για όλα τα γούστα

Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με φακή ή αλλιώς φακοκεφτέδες μόνο για σένα. Ένα νηστίσιμο αλλά και vegan πιάτο που κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά.

 

Νόστιμα κεφτεδάκια με φακή

keftedes-me-faki-nistisima-piata-sintages-vegan-eisaimonadikigr

Τη συγκεκριμένη συνταγή μου την έδωσε η αγαπημένη μου θεία λόγω νηστείας και Σαρακοστής και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας. Είναι από τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια που έχω δοκιμάσει ποτέ και εκτός από υγιεινά, δεν έχουν κανένα ζωικό προϊόν εκτός και αν θέλετε εσείς να προσθέσετε κάποιο. Προσωπικά δεν κατάλαβα καμία διαφορά από τον κιμά και ίσα ίσα τα λάτρεψα και τα έβαλα στις αγαπημένες μου συνταγές.

 

Έλα μαζί μου και μάθε πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ τα πιο γευστικά κεφτεδάκια.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς: (για 15-20 κεφτεδάκια)

  • 1 σακουλάκι φακές της επιλογής σου
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά
  • λίγο βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο δυόσμο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

 

 

 

 

Διαδικασία

fakokeftedes-keftedakia-me-faki-fakes-piata-nistisima-vegan-sintages-eisaimonadikigr

Η εκτέλεση της συνταγής μας είναι πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται πολύ κόπο. Για αρχή βράζουμε τις φακές μας σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Θα χρειαστούν περίπου μισή ώρα για να γίνουν.

Μόλις οι φακές μας είναι έτοιμες, τις βάζουμε στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε καλά. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και λιώνουμε καλά μέσα στο μπλέντερ το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, το βασιλικό και το δυόσμο. Τα ρίχνουμε μέσα στις φακές μας και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι.

 

Για περισσότερα νηστίσιμα και vegan πιάτα δες εδώ

 

 

Έπειτα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά τη φρυγανιά μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.

Για το τηγάνισμα, βάζουμε αλεύρι σε ένα πιάτο και παίρνουμε το μείγμα σε κουταλιές. Το περνάμε από το αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο ή κάποιο άλλο λάδι της επιλογής μας, για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα κεφτεδάκια μας. Σερβίρουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και έτοιμα τα λατρεμένα κεφτεδάκια μας.

 

 

 

Extra tips:

  • Συνόδευσε τα κεφτεδάκια μας με σαλάτα, πατάτες, κάποια σος ή ότι άλλο επιθυμείς.
  • Αντί για τηγάνισμα, μπορείς να ψήσεις τα φακοκεφτεδάκια μας στον φούρνο για μία πιο υγιεινή επιλογή.
  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και αυγό στη συνταγή μας αναλόγως τις προτιμήσεις σου.

 

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Σου άρεσε η συνταγή; Έχεις και εσύ να μας προτείνεις κάποια ιδέα;

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Tzia