keftedakia-me-tono-kai-ruzi-pane-sintages-kroketes-psariou-mageiriki-eisaimonadikigr

Κεφτεδάκια με τόνο και ρύζι για ένα πιάτο που θα αγαπήσουν όλοι

Αυτά τα κεφτεδάκια με τόνο είναι αυτό που έψαχνες. Η νοστιμιά και η ευκολία τους δεν περιγράφεται. Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια τόνου για σένα.

 

Κεφτεδάκια με τόνο και ρύζι

kroketes-psariou-pane-keftedakia-me-tono-kai-rizi-mageiriki-sintages-eisaimonadikigr

 

Αυτό το υπέροχο πιάτο, μου βγήκε εντελώς τυχαία. Μία ωραία μέρα σαν όλες τις άλλες, ήθελα να φτιάξω τονοσαλάτα με ρύζι και αφού την έφτιαξα και την έφαγα, μου έμεινε αρκετή ποσότητα. Και λέω τώρα τι θα κάνω τη σαλάτα που μου έμεινε; Και μου ήρθε αυτή η πρωτότυπη αλλά πολύ νόστιμη ιδέα. Παρόλο που ήταν μία ιδέα της στιγμής, το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό.

Επίσης, αυτά τα κεφτεδάκια με τόνο είναι το κατάλληλο σνακ για μικρούς και μεγάλους. Μπορείς να τα φτιάξεις για ότι περίσταση θέλεις αλλά ταιριάζουν απίστευτα πολύ σε ένα τραπέζι ή πάρτι. Όλοι θα σε ρωτάνε πως τα έφτιαξες και η συνταγή θα γίνει ανάρπαστη. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς.

 

 

Υλικά για 15-20 κεφτεδάκια:



 

  • Μισό κιλό ρύζι της επιλογής σου
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • 1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο λεμόνι
  • 150-200 γραμμάρια τόνο σε κονσέρβα
  • Μία μικρή συσκευασία καλαμπόκι σε κονσέρβα (150-200 γραμμάρια)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 2 χούφτες κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 1 μικρό τριμμένο καρότο
  • Λίγο ξύδι κρέμα μπαλσάμικο σε ότι γεύση θέλεις
  • 2 αυγά
  • Μία συσκευασία φρυγανιά τριμμένη (180-200 γραμμάρια)
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για τα κεφτεδάκια με τόνο

tonokeftedakia-kroketes-me-psari-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Για να φτιάξεις αυτά τα κεφτεδάκια, δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 10 λεπτά από τον χρόνο σου. Για αρχή, θα βράσουμε το ρύζι μας ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Πριν το βράσουμε θα το ξεπλύνουμε καλά 3-4 φορές με άφθονο νερό. Μόλις βράσει το ρύζι, το ξεπλένουμε με κρύο νερό, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε στο ρύζι, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι και το ξύδι μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε πάλι και ρίχνουμε το τριμμένο καρότο που έχουμε τρίψει στον τρίφτη μας, μαζί με τον τόνο, το καλαμπόκι, το τριμμένο τυρί και τη μαγιονέζα. Πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα , χύνουμε τα υγρά της κονσέρβας. Ρίχνουμε άλλο ένα καλό ανακάτεμα και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει για μισή ώρα περίπου.

 

 

Τώρα θα ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά για το πανάρισμα. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο νερό για να διαλυθούν καλά. Απλώνουμε σε ένα βαθύ πιάτο τη φρυγανιά και τα υλικά μας είναι έτοιμα για να περάσουμε από εκεί τις κροκέτες ψαριού.

Βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα για τα κεφτεδάκια μας. Φτιάχνουμε μπαλίτσες σε ότι μέγεθος θέλουμε με τα χέρια μας και τα περνάμε από το αυγό, από τη φρυγανιά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν και από τις 2 πλευρές χρώμα και τα σερβίρουμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να μαζέψει το περιττό λάδι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας. Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με τόνο είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Εκτός από τόνο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι είδος ψάρι θέλεις. Για παράδειγμα μπορείς να βράσεις ή να ψήσεις στον φούρνο ή στη ψησταριά, μεγάλα ψάρια και αφού τα καθαρίσεις και τα μαδήσεις καλά, να τα ρίξεις μέσα στο μείγμα. Φρόντισε να βγάλεις όλα τα αγκάθια τους για να μην έχεις κάποιο ατύχημα όταν τα τρως.

 

  • Μπορείς να συνοδεύσεις τα ψαροκεφτεδάκια μας με μία δροσερή σαλάτα (δες εδώ πολλές σαλάτες για να διαλέξεις) ή με μία ελαφριά σως με γιαούρτι και μπαχαρικά. Όπως επίσης και μπορείς να τα βουτάς σε μουστάρδα, κέτσαπ αλλά και γλυκόξινη σάλτσα που τους ταιριάζει.

 

  • Αντί για μαγιονέζα, μπορείς να προσθέσεις την ίδια ποσότητα σε γιαούρτι ή τυρί κρέμα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις πιο υγιεινά κεφτεδάκια.

 

  • Και αν θέλεις ακόμα πιο ελαφριά τα κεφτεδάκια σου, ψήσε τα στον φούρνο σε λαδόκολλα για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, αντί να τα τηγανίσεις.

 

  • Σε αυτά τα κεφτεδάκια ταιριάζει πολύ το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, όπως επίσης και ο άνηθος και ο μαϊντανός. Μπορείς να κάνεις τις δικές σου παραλλαγές, ανάλογα με τα γούστα σου.
  • Για περισσότερα κεφτεδάκια, απλά διπλασίασε τη ποσότητα των υλικών.

  • Αν δεν σου αρέσει, μπορείς να μην προσθέσεις το καλαμπόκι. Μπορείς να το αντικαταστήσεις με κάποιο άλλο λαχανικό που σου αρέσει.

 

  • Όσον αφορά το κίτρινο τριμμένο τυρί, μπορείς να προσθέσεις ότι είδος και μάρκα σου αρέσει.

 

  • Και αν δεν θέλεις, μπορείς να μην πανάρεις τα κεφτεδάκια και να τα ψήσεις έτσι μόνα τους. Ωστόσο, θα χρειαστείς περισσότερη προσοχή στο ψήσιμο για να μην διαλυθούν.

 

 

 

Μοιράσου αυτά τα υπέροχα κεφτεδάκια με τόνο με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr