marinada-gia-kreas-me-saltsa-barneque-sos-kreata-saltses-sintages-eisaimonadikigr

Καταπληκτική μαρινάδα για ψημένα κρέατα με σάλτσα barbeque

Η πιο νόστιμη μαρινάδα για ψημένα κρέατα με σάλτσα barbeque για εκπληκτικό κρέας. Αυτή η μαρινάδα θα απογειώσει όλα τα πιάτα σου.

 

Μαρινάδα για ψημένα κρέατα

marinada-kreas-psisimo-sauce-barbeque-saltes-kreata-eisaimonadikigr

Πριν λίγο καιρό είχα ένα μεγάλο τραπέζι και έψαχνα διάφορες σάλτσες και μαρινάδες για να το συνοδεύσω. Στο μενού μου είχα διάφορα πιάτα με κρέας, ψάρι αλλά και ζυμαρικά και σαλάτες. Και καθώς είχα βρει διάφορα και τα έβαλα και αυτά στο τραπέζι που είχα, βρήκα και μία πολύ νόστιμη μαρινάδα για ψημένα κρέατα.

Τη συγκεκριμένη μπορείς να τη βάλεις και ως μαρινάδα αλλά και ως μια ελαφριά σάλτσα για να τα συνοδεύσεις μαζί με τις πατάτες, τα ζυμαρικά, το ρύζι ή τη σαλάτα σου. Έχει ως κυρίως συστατικό τη σάλτσα barbeque που απογειώνει όλες τις γεύσεις.

 

 

Υλικά για τη μαρινάδα για ψημένα κρέατα:



  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα barbeque
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1,5 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο ή 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και ένα ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι κανονικό ή μπαλσάμικο
  • Χυμό από μισό λεμόνι και από 1 ολόκληρο πορτοκάλι

 

 

 

 

Παρασκευή μαρινάδας

sos-me-barbeque-saltsa-kreas-psisimo-marinada-sintages-eisaimonadikigr

Για να φτιάξεις αυτή την υπέροχη μαρινάδα, θα χρειαστείς πολύ λίγο από τον χρόνο σου. Γίνεται πανεύκολα και είναι σίγουρο ότι μόλις της χρησιμοποιήσεις θα λατρέψεις τη νοστιμιά της.

Κόβουμε σε μικρές φετούλες ή κομματάκια το σκόρδο μας και παίρνουμε τον χυμό από το λεμόνι και το πορτοκάλι. Τα βάζουμε μέσα σε ένα βαθύ μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα barbeque, το μέλι, τη κέτσαπ, τη ζάχαρη, το κόκκινο κρασί, το ελαιόλαδο, τη δάφνη και όλα τα μπαχαρικά μας, τη μουστάρδα και το ξύδι.

 

 

Ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα σε όλα τα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μέλι και η μαρινάδα μας είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσεις. Κόψε σε κομμάτια το κρέας της επιλογής σου και βύθισε το μέσα στη μαρινάδα. Άφησε το να μαριναριστεί καλά για τουλάχιστον μία ώρα και καλό μας ψήσιμο.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!



Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr