kimas-kanelonia-makaronia-fournos-sintages-eisaimonadikigr

Κανελόνια στο φούρνο με κιμά και υπέροχη σπιτική μπεσαμέλ

Φτιάξε τα πιο νόστιμα κανελόνια στο φούρνο με κιμά και υπέροχη σπιτική μπεσαμέλ. Ένα σπιτικό φαγάκι που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και όχι μόνο.

 

Υπέροχα κανελόνια στο φούρνο

kanelonia-ston-fourno-me-kima-mpesamel-makaronia-sintages-eisaimonadikigr

 

Ετοιμάσου να δοκιμάσεις τα πιο νόστιμα κανελόνια στο φούρνο με κιμά και λαχταριστή σπιτική μπεσαμέλ.  Τα γνωστά σε όλους κανελόνια σε μία συνταγή που έχουμε δοκιμάσει όλοι τουλάχιστον μία φορά. Κι αν δεν τα έχεις δοκιμάσει τι περιμένεις;

Ένα εύκολο, γρήγορο πιάτο που θα σε καταπλήξει με τη νοστιμιά του. Θυμίζει μαμά, όταν ερχόμασταν πεινασμένοι από το σχολείο και μυρίζαμε αυτή την εθιστική μυρωδιά της καλοψημένης μπεσαμέλ. Και τι δεν θα έδινα τώρα για ένα ζεστό πιάτο κανελόνια με κιμά.

Ας μην φλυαρούμε όμως, πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ αυτά τα υπέροχα κανελόνια.

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για ένα μεγάλο ταψί:

  • 2 πακέτα κανελόνια
  • 1 κιλό κιμά της αρεσκείας σου
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο κανέλα
  • 1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 συσκευασία πελτέ ντομάτας
  • Μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη

 

 

 

Για τη μπεσαμέλ:

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 2 κρόκους αυγών
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κούπες  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί

 

 

 

 

Διαδικασία συνταγής

gemista-kanelonia-me-kima-kai-mpesamel-ston-fourno-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Ο τρόπος για να φτιάξουμε αυτά τα εκπληκτικά κανελόνια, είναι πολύ εύκολος και γρήγορος. Ξεκινάμε φτιάχνοντας τον κιμά για να είναι έτοιμος για τα κανελόνια μας.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα βάζουμε μέσα στο λάδι να τσιγαριστούν και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να πάρει χρώμα ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε και τη κανέλα.

Αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί για περίπου 3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί μας. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη  και ένα ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 20 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμος ο κιμάς μας. Κλείνουμε τη φωτιά και το βάζουμε στην άκρη, μέχρι να τελειώσουμε τη σπιτική μπεσαμέλ μας.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι, πρόσθεσε το βούτυρο και άφησε το να λιώσει σε σιγανή φωτιά. Μόλις λιώσει, ρίξε μέσα το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια για να πάρει χρώμα. Ρίξε μέσα το γάλα χωρίς να σταματήσεις το ανακάτεμα, τους κρόκους των αυγών, τα μπαχαρικά και αφού αρχίσει να πήζει η κρέμα, ρίξε μέσα και το κίτρινο τυρί. Απέσυρε από τη φωτιά και η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη.

Έπειτα, πάρε ένα μεγάλο ταψί και άπλωσε στο πάτο του λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Πάρε τα κανελόνια, έτσι όπως είναι ωμά και γέμισε με τον κιμά μας.  Άπλωσε τα μέσα στο ταψί  κολλητά δίπλα το ένα στο άλλο και άπλωσε από πάνω ότι κιμά και σάλτσα έχει μείνει.

Τέλος, άπλωσε ομοιόμορφα από πάνω τη μπεσαμέλ και πασπάλισε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί, αν θέλεις. Ψήσε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.

Τα κανελόνια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.

 

 

 

Extra tips:

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr