kanelonia-me-spanaki-ston-fourno-soufle-sintages-eisaimonadikigr

Κανελόνια με σπανάκι για ένα ξεχωριστό και μοναδικό πιάτο

Ένα ξεχωριστό πιάτο για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Κανελόνια με σπανάκι στον φούρνο, το φαγητό που δεν περίμενες να είναι τόσο νόστιμο.

 

Κανελόνια με σπανάκι στον φούρνο

kanelonia-fournou-gemista-me-spanaki-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Ψάχνεις ένα πιάτο που εκτός από πολύ νόστιμο, είναι και ξεχωριστό και γεμάτο βιταμίνες και γεύση; Τότε αυτό είναι το πιάτο που θα σε συναρπάσει. Ο συνδυασμός από ζυμαρικά, σπανάκι, τυριά και μπεσαμέλ, ταιριάζει απόλυτα και φτιάχνει ένα καταπληκτικό έδεσμα.

Είμαι σίγουρη ότι αν το φτιάξεις μία φορά θα ξετρελαθείς και θα θέλεις να το φτιάχνεις συνέχεια. Μπορεί να φαίνεται ότι έχει μεγάλη διαδικασία, αλλά δεν ισχύει. Τα υλικά είναι γνωστά σε όλους και μόλις τα ετοιμάσεις, μένει μόνο να συναρμολογήσεις το πιάτο μας και να το ψήσεις. Για να δούμε τι θα χρειαστείς για ένα ταψί από τα πιο λαχταριστά κανελόνια με σπανάκι.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για τη γέμιση:



  • 500 γραμμάρια κανελόνια (2 συσκευασίες)
  • 1 κιλό κατεψυγμένο σπανάκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Μία κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • Μία κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο

 

 

 

Για τη μπεσαμέλ:

  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρόκος αυγού
  • Μισό λίτρο γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλεις
  • Μία πρέζα κανέλα
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 80-100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο

 

 

 

 

Προετοιμασία και διαδικασία για τα κανελόνια με σπανάκι

kanellonia-me-spanaki-zimarika-fournou-gemista-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Θα ξεκινήσουμε τη συνταγή μας φτιάχνοντας τη γέμιση. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο αφού τα ψιλοκόψουμε και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το σπανάκι να βγάλει όλα τα υγρά του και να μαγειρευτεί λίγο. Υπολόγισε γύρω στα 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν όλα για περίπου 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο το μείγμα για να μπορούμε να το βάλουμε μέσα στα κανελόνια. Μπορεί να χρειαστείς λίγο παραπάνω αλεύρι ανάλογα με τη σύσταση της γέμισης. Πριν το κλείσουμε, βάζουμε και το κίτρινο τυρί και κλείνουμε τη γέμιση μας. Το τυρί θα λιώσει με τη ζέστη της γέμισης. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πριν γεμίσουμε τα κανελόνια.

 

 

Και τώρα θα πάμε να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ που θα καλύψουμε το ταψί μας. Αν δεν θέλεις, μπορείς να μην φτιάξεις δική σου μπεσαμέλ και να χρησιμοποιήσεις έτοιμη από το σούπερ-μάρκετ. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει σε σιγανή φωτιά και αφού λιώσει, πρόσθεσε το αλεύρι μέχρι να αρχίσει να πήζει. Ρίξε το γάλα σιγά σιγά και ανακάτευε μέχρι να πήξει λίγο. Συνέχισε το ανακάτεμα σε σιγανή φωτιά και πρόσθεσε τον κρόκο, αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις, τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις δούμε ότι η μπεσαμέλ έγινε σαν κρέμα που μπορούμε να απλώσουμε στο ταψί μας. Δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή αλλά και ούτε πολύ αραιή. Αν θέλουμε ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί μέσα στο μείγμα ή το κρατάμε να το ρίξουμε από πάνω πριν το ψήσιμο.

Τώρα συνεχίζουμε με τη ”συναρμολόγηση” του φαγητού μας. Παίρνουμε ένα ένα τα κανελόνια μας και τα γεμίζουμε με τη γέμιση μας. Σε ένα ταψί της επιλογής μας, απλώνουμε λίγη μπεσαμέλ και από πάνω τοποθετούμε τα γεμιστά κανελόνια μας. Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και αν θέλουμε κίτρινο τυρί  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας. Αν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε 2 στρώσεις, δηλαδή, μπεσαμέλ κάτω, κανελόνια, μπεσαμέλ, κανελόνια και τέλος μπεσαμέλ και τυρί. Φτιάξε το ιδανικό φαγητό για σένα. Σερβίρουμε τα κανελόνια μας μόλις κρυώσουν λίγο. Τα πιο νόστιμα κανελόνια με σπανάκι στον φούρνο είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτά τα πεντανόστιμα κανελόνια με σπανάκι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr