ntomatopita-me-feta-pita-me-ntomata-pites-fulla-sintages-eisaimonadikigr

Φτιάξε τη πιο νόστιμη καλοκαιρινή ντοματόπιτα με φέτα και δυόσμο

Αυτή η ντοματόπιτα με φέτα θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Μία ελληνική πίτα γεμάτη μυρωδιές από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

 

Παραδοσιακή ντοματόπιτα με φέτα

pita-me-ntomata-ntomatopita-feta-pites-sintages-eisaimonadikigr

 

Σας έχουμε έκπληξη!  Την βασική συνταγή ντοματοτυρόπιτας με νόστιμες παραλλαγές!  Η ντοματόπιτα δεν είναι μια συνηθισμένη πίτα μα ούτε και η ντομάτα είναι το κλασικό συστατικό που συναντάμε σε μια πίτα, τουλάχιστον ωμή και φρέσκια, όμως είναι ιδιαίτερα αγαπητή στα νησιά αλλά και στις περιοχές που παράγουν ντομάτες. Συχνά την βρίσκουμε εμπλουτισμένη από τοπικά τυριά όπως ξινομυζήθρα ή σκληρά τυριά αλλά και φέτα.

Εξάλλου είναι η πίτα που χαρακτηρίζει το ελληνικό καλοκαίρι. Θα νοστιμίσει τα καλοκαιρινά σας τραπέζια χωρίς να σας βαρύνει.  Θα την απολαύσετε ζεστή ή κρύα. Πάμε να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ αυτή την υπέροχη ντοματόπιτα με φέτα.

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

Υλικά για 12 μερίδες:



  • 2 Φύλλα σφολιάτας από το σούπερ-μάρκετ
  • 2 κιλά ντομάτες ώριμες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κλωναράκια δυόσμου
  • 500 γραμμάρια φέτα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι
  • Προαιρετικά σουσάμι για πασπάλισμα

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για τη ντοματόπιτα με φέτα

ntomatopita-paradosiaki-kalokairini-pites-sintages-eisaimonadikigr

 

Για αρχή, πολτοποιούμε τις ντομάτες και τις πιπεριές στο μούλτι και βάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα να βράσει μαζί με το δυόσμο, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά μια να μείνει μόνο μια πηχτή σάλτσα.

Τότε ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον πελτέ και βράζουμε λίγο ακόμη.  Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή.  Πατάμε τη φέτα με το πιρούνι να γίνει σαν τραχανάς και την προσθέτουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας απαλά.

 

 

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το ταψί που θα ψήσουμε την πίτα.  Λαδώνουμε καλά τα πλαϊνά μέρη του ταψιού, τοποθετούμε το ένα φύλλο, το στρώνουμε καλά αφήνοντας περιθώριο δύο με τρία δάχτυλα και συνεχίζουμε με τη γέμιση.  Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, κλείνουμε την πίτα μας και την αλείφουμε με ελαιόλαδο. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε σουσάμι πριν το ψήσιμο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η ντοματόπιτα.

Αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα και σερβίρουμε. Η ζουμερή ντοματόπιτα με φέτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε και να τη μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας.

 

 

 

EXTRA TIPS:

 

Μοιράσου αυτή την υπέροχη πίτα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr