orange-cake-keik-portokali-me-giaourti-zaxaroplastiki-glika-eisaimonadikigr

Φουσκωτό κέικ πορτοκαλιού με γιαούρτι για όλες τις ώρες της ημέρας

Ένα φουσκωτό κέικ πορτοκαλιού με γιαούρτι για όλες τις ώρες της ημέρας. Γρήγορο, εύκολο και πολύ οικονομικό, θα γίνει το κατάλληλο γλυκάκι για σένα.

 

Κέικ πορτοκαλιού με γιαούρτι

portokali-keik-me-giaourti-cake-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Αυτό το κέικ πορτοκαλιού με γιαούρτι, είναι από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά γιατί συνδυάζει όλες τις ώρες της ημέρας. Άλλες φορές το καταναλώνω το πρωί με τον καφέ μου, άλλες μετά το μεσημεριανό ως ένα απλό γλυκό και άλλες φορές το σερβίρω σε φίλους και συγγενείς. Και μην ξεχνάμε τις βραδινές λιγούρες που κάποιες στιγμές έρχονται τις ώρες που δεν το περιμένεις.

Το συγκεκριμένο κέικ δεν θέλει πολλά υλικά και δεν θέλει καθόλου κόπο. Όλη η οικογένεια μπορεί να βοηθήσει στη παρασκευή του και τα παιδιά χαρούμενα θα γλείφουν τη κουτάλα της μαμάς.

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για ένα μεσαίο ταψάκι:

  • Μία συσκευασία μαλακό βούτυρο
  • 4 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Τον χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 γιαούρτια της επιλογής σου
  • Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

 

 

 

Διαδικασία

keik-portokaliou-cake-orange-zaxaroplastiki-portokali-glika-eisaimonadikigr

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι πολύ εύκολη. Πάρε ένα μεγάλο μπολ και ρίξε μέσα τη συσκευασία με το βούτυρο, κρατώντας στην άκρη ένα κουταλάκι του γλυκού για το τέλος. Πρόσθεσε τη ζάχαρη μέσα στο βούτυρο και χτύπησε με το μίξερ για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο.

Στη συνέχεια ρίξε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας συνέχεια. Έπειτα πρόσθεσε τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, τον χυμό από τα 2 πορτοκάλια, το ξύσμα και το αλάτι. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί για περίπου 1 λεπτό και μετά ρίξε και τα γιαούρτια ανακατεύοντας κυκλικά και σιγά σιγά.

 

Για περισσότερα εύκολα γλυκά δες εδώ

 

Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να το απορροφήσει όλο. Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω, έλεγξε την υφή του μείγματος για να δεις πόσο σφιχτό το θέλεις.

Άλειψε το ταψάκι που έχεις επιλέξει με το βούτυρο που έχεις αφήσει στην άκρη και γέμισε το με το κέικ μας. Ψήσε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω.

Το φουσκωτό κέικ πορτοκαλιού με γιαούρτι, είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Για μία πιο υγιεινή εκδοχή, πρόσθεσε μέλι αντί για ζάχαρη ή λιγότερη ζάχαρη. Η καστανή ζάχαρη είναι και αυτή μία πολύ καλή επιλογή.
  • Επίσης, το γιαούρτι μπορεί να αντικατασταθεί από γάλα της επιλογής σου.
  • Σέρβιρε το κέικ με σοκολάτα λιωμένη, ξηρούς καρπούς αλλά και ζάχαρη άχνη για μία ωραία εμφάνιση.
  • Τέλος, αν θέλεις μπορείς να κοσκινίσεις το αλεύρι πριν το χρησιμοποιήσεις.

 

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr