zesti-sokolata-rofima-sokolatenio-rofimata-eisaimonadikigr

Η καλύτερη ζεστή σοκολάτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ

Αυτή η σοκολάτα ίσως είναι η καλύτερη ζεστή σοκολάτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Ώρα να τη μοιραστείς με όσους αγαπάς αυτόν τον χειμώνα.

Η καλύτερη ζεστή σοκολάτα μόνο για σένα

kaiuteri-zesti-sokolata-rofima-sokolatas-sintagi-rofimata-eisaimonadikigr

 

Κυρίες και κύριοι έχω να κάνω μία σημαντική ανακοίνωση. Φέτος έψαχνα μανιωδώς μία ζεστή σοκολάτα που θα με κάνει να την ερωτευτώ. Έψαχνα κάτι το μοναδικό που θα με κάνει να κολλήσω και μαντέψτε. Το βρήκα και δεν θα την αποχωριστώ ποτέ.

Αυτή η ζεστή σοκολάτα θα γίνει η αγαπημένη σου και θα τη φτιάχνεις σε όλους. Είναι μαγική απ’ότι έχω καταλάβει μιας και σου ζεσταίνει τη καρδιά και σε γεμίζει με αγάπη. Έλα μαζί μου να μάθεις πως θα τη φτιάξεις και εσύ.

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 1 κούπα:



  • Μία κούπα γάλα της επιλογής σου
  • 80 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • Μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόρν-φλάουρ αραιωμένο σε 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • Σαντιγί και τρούφα για το στόλισμα

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για τη καλύτερη ζεστή σοκολάτα

sokolata-rofima-kaliteri-zesti-sokolata-rofimata-sokolatas-santigi-eisaimonadikigr

 

Πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τη σοκολάτα μας, πρέπει να ξέρεις ότι το βράσιμο της γίνεται πάντα σε χαμηλή φωτιά για να μην μας καεί. Ξεκινάμε σπάζοντας τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια για να λιώσει καλύτερα.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνουμε λίγο γάλα και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, πάντα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

 

 

Αρχίζουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνέχεια και τέλος, προσθέτουμε το αραιωμένο κόρν-φλάουρ. Ανακατεύουμε πάλι μέχρι να πήξει λίγο η σοκολάτα μας, για περίπου 2-3 λεπτά. Αν θέλεις πιο πηχτή τη σοκολάτα, πρόσθεσε κι άλλο κορν-φλάουρ.

Απέσυρε από τη φωτιά και η καλύτερη ζεστή σοκολάτα είναι έτοιμη να την απολαύσεις. Στόλισε τη με σαντιγί και τρούφα σοκολάτας και έχεις τη πιο γιορτινή ζεστή σοκολάτα για σένα και για όσους αγαπάς.

 

 

 

Extra tips:

  • Για ένα όμορφο στόλισμα, μπορείς να διακοσμήσεις τη σοκολάτα με marshmallows , τριμμένη σοκολάτα αλλά και κανέλα ή κακάο σε σκόνη. Ανάλογα με τα γούστα σου μπορείς να έχεις την ιδανική ζεστή σοκολάτα για σένα.
  • Αντί για κουβερτούρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λευκή σοκολάτα για να έχεις τη πιο νόστιμη ζεστή λευκή σοκολάτα.
  • Μία ωραία προσθήκη που θα δώσει άλλη νότα στη σοκολάτα σου, είναι λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού μέσα στο μείγμα. Επίσης, και 1-2 βανίλιες, δίνουν ένα ωραίο άρωμα στη σοκολάτα μας.
  • Βεβαίως, αν θέλεις περισσότερες κούπες, αύξησε τη ποσότητα των υλικών.
  • Το κατάλληλο σοκολατένιο ρόφημα για τις χειμωνιάτικες κρύες νύχτες.
  • Σέρβιρε τη στην αγαπημένη σου κούπα.

 

 

Μοιράσου αυτή την υπέροχη ζεστή σοκολάτα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr