xoirino-rolo-gemisto-me-kastana-kreas-katsarola-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Συνταγή για το πιο ζουμερό ρολό χοιρινού με κάστανα

Αυτό το ζουμερό ρολό χοιρινού με κάστανα που θα αφήσει τους πάντες ευχαριστημένους. Για όλα τα οικογενειακά τραπέζια και όχι μόνο.

 

Ρολό χοιρινού με κάστανα

rolo-xoirino-kastana-sintages-mageiriki-katsarola-eisaimonadikigr

 

Το ρολό χοιρινό είναι ένα φαγητό που θυμίζει Χριστούγεννα. Σας το προτείνουμε για κάποια ιδιαίτερη περίσταση, όταν θέλετε να περιποιηθείτε τους καλεσμένους σας. Είναι εύκολο και δημοφιλές πιάτο, αλλά θέλει προσοχή στην αρχή του μαγειρέματος. Μετά, όταν πάρει βράση, μπορείτε να το αφήσετε να σιγοψηθεί. Να έχετε υπόψη πως έχει μεγάλη σημασία η καλή ποιότητα του κρέατος και το σωστό τύλιγμα. Γι’ αυτό εμπιστευτείτε τον χασάπη σας.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

Υλικά για ένα χοιρινό ρολό:



  • 1 ½ κιλό χοιρινό
  • 200 γραμμάρια κάστανα
  • Ελαιόλαδο όσο θέλουμε
  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 1 – 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
  • Ένα κουτάκι μπύρα (προαιρετικά)

 

 

 

Εκτέλεση για το ρολό χοιρινού με κάστανα

rolo-xoirino-me-kastana-katsarola-fournos-kreas-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Για αρχή, επιλέγουμε το μέρος του χοιρινού που μας αρέσει περισσότερο για κατσαρόλα και ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας το περάσει σε διχτάκι. Επίσης, ζητάμε να κόψει το επιπλέον πάχος από λίπος στην επιφάνεια του χοιρινού, αφήνοντας μόνο 3-4 χιλιοστά λίπους. Αν θέλουμε, μαρινάρουμε από το βράδυ το χοιρινό, βυθίζοντάς το μέσα στην μπύρα.
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα τους αλλά και από την λεπτότερη εσωτερική. Τα μαλακώνουμε σε χλιαρό νερό, για τουλάχιστον 8 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσουμε (αφήστε τα όλο το προηγούμενο βράδυ).

Σε ευρύχωρη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί πολύ και βάζουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις μεριές. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας μας και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, να σκεπάζει το κρέας. Προσθέτουμε τα κάστανα που θα έχουμε προηγουμένως στεγνώσει πολύ καλά από το νερό τους, προσθέτουμε και τα δαφνόφυλλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση ώρα περίπου, φροντίζοντας να γυρίζουμε το κρέας πότε πότε ώστε να γίνει από όλες τις πλευρές.

Όταν θα είναι έτοιμο το κρέας, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά, φροντίζοντας να το κρατάμε ζεστό. Κάνουμε το ίδιο και με τα κάστανα. Την ίδια ώρα, αν το γάλα σας φαίνεται πολύ αραιό ακόμη, το δένετε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Αν και αυτό δεν έχει γρήγορο αποτέλεσμα, μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση προσθέτοντας μία κουταλιά βούτυρο μαζί με μια κουταλιά αλεύρι για να πήξει πιο πολύ η σάλτσα. Αν δεν θέλεις τη συνοδεία σάλτσας, μπορείς να το απολαύσεις μόνο του. Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε σκεπασμένο με τη σάλτσα του και τα κάστανα. Έτοιμο το πιο ζουμερό ρολό χοιρινού με κάστανα για να το μοιραστείς με όλη την οικογένεια.

 

 

 

 

Extra tips:

 

Μοιράσου αυτό το υπέροχο ρολό χοιρινού με κάστανα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr