eukolo-soufle-tonou-me-tono-sintages-fournou-eisaimonadikigr

Εύκολο σουφλέ τόνου για ένα ξεχωριστό και καλοκαιρινό πιάτο

Ώρα να φτιάξεις το πιο εύκολο σουφλέ τόνου με ελάχιστα υλικά που έχουμε όλοι και όλες. Μυρίζει καλοκαίρι και είναι ιδανικό για όλες τις ώρες.

 

Εύκολο σουφλέ τόνου με λίγα υλικά

soufle-me-tono-eukolo-fournou-patates-poures-sintages-eisaimonadikigr

 

Αν έχεις ιδιαίτερη αδυναμία στον τόνο, τότε αυτή η συνταγή θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σου. Πάντα έχω στο ντουλάπι μου κονσέρβες τόνου και όποτε έχω όρεξη, βγάζω μία και φτιάχνω μία συνταγή που μου έρχεται εκείνη τη στιγμή ή έχω φτιάξει ήδη και μου έχει πετύχει. Μία από αυτές τις συνταγές είναι και αυτή που σου παρουσιάζω. Ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούριο και το πείραμα πέτυχε και με το παραπάνω!

Από τη μέρα που έφτιαξα αυτό το εύκολο σουφλέ τόνου, δεν χορταίνω να το κάνω όσο πιο συχνά μπορώ. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις και εσύ.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για ένα μικρό ταψάκι: (1-2 μερίδες)



  • 400 γραμμάρια πατάτες (2 μεγάλες πατάτες)
  • 400 γραμμάρια τόνος κονσέρβας (γύρω στα 3-4 μικρά κονσερβάκια του εμπορίου)
  • 1 φλυτζάνι γάλα της επιλογής σου
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη ή 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
  • 100 γραμμάρια κίτρινο τριμμένο τυρί (κρατάμε και λίγο στην άκρη για το ψήσιμο)

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και προετοιμασία για το εύκολο σουφλέ τόνου

eukolo-soufle-me-tono-tonou-sintages-fournou-eisaimonadikigr

 

Όπως κατάλαβες αυτό το σουφλέ γίνεται πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος από τη μέρα σου και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις στο τραπέζι σου ένα πεντανόστιμο και ελαφρύ πιάτο για όλη την οικογένεια.

Για αρχή θα βράσουμε τις πατάτες για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μπορούμε να τις λιώσουμε. Μόλις γίνουν, τις κρυώνουμε λίγο και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε τον τόνο, το γάλα, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, το ελαιόλαδο, το σκόρδο αλλά και το τριμμένο τυρί.

 

 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι. Απλώνουμε το μείγμα του σουφλέ μέσα στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω τυρί τριμμένο. Ψήνουμε το σουφλέ μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Το πιο εύκολο σουφλέ τόνου είναι έτοιμο να το απολαύσεις. Φρόντισε να το αφήσεις να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρεις για να βγει ομοιόμορφα.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτό το υπέροχο σουφλέ με τόνο με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr