eukoloi-ntomatokeftedes-sintagi-sintages-keftedakia-ntomatas-eisaimonadikigr

Υπέροχοι εύκολοι ντοματοκεφτέδες γεμάτοι μυρωδιές και αρώματα

Θες ένα εύκολο, καλοκαιρινό πιάτο; Αυτοί οι εύκολοι ντοματοκεφτέδες είναι το απόλυτο πιάτο για όλες τις ώρες και μέρες της εβδομάδας.

 

Οι πιο εύκολοι ντοματοκεφτέδες

ntomatokeftedes-sintagi-iilika-eukoloi-sintages-ntomata-eisaimonadikigr

 

Μήπως θυμάσαι εκείνα τα καλοκαίρια που η μαμά ή η γιαγιά σου, σου ετοίμαζε διάφορους κεφτέδες με ότι υλικά υπήρχαν στο σπίτι; Αυτοί οι κεφτέδες με ντομάτα ανήκουν σε αυτό το είδος, μιας και είναι από τους πιο εύκολους και δεν χρειάζονται παραπάνω από 10 λεπτά για να φτιαχτούν.

Η γεύση της φρέσκιας ντομάτας πάντα μου θύμιζε καλοκαίρι διότι μπορείς να τη φας μαζί με οτιδήποτε ή ακόμα και μόνη της. Αλλά πόσο τέλειο είναι να μπορείς να τη βάλεις σε μία συνταγή και να φτιάξεις αυτούς τους ντοματοκεφτέδες; Πάμε να δούμε μαζί τι θα χρειαστείς για αυτό το πεντανόστιμο φαγητό που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι.

 

 

Υλικά για περίπου 20 κεφτέδες:



  • 3 ώριμες μεγάλες ντομάτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ή σκόρδο σε σκόνη
  • 1 αυγό
  • Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη όσο θέλουμε
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • Λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό όσο θέλουμε
  • Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  • 200 γραμμάρια τριμμένη φέτα ή κάποιο άλλο τυρί που σου αρέσει
  • 4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστούμε παραπάνω ή λιγότερο ανάλογα τη σύσταση της ζύμης. Θέλουμε να γίνει σαν χυλός)
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

Απαλή συνοδευτική σως:

  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • Τον χυμό από μισό λεμόνι
  • Το ξύσμα από μισό λεμόνι
  • Μία σκελίδα σκόρδο
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  • Λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι

 

 

 

Παρασκευή και διαδικασία για τους εύκολους ντοματοκεφτέδες

ntomatokeftedes-eukoloi-sintagi-mageiriki-ntomata-eisaimonadikigr

 

Αυτοί οι εύκολοι ντοματοκεφτέδες, γίνονται πανεύκολα όπως το δηλώνει και το όνομα τους. Για αρχή, θα φτιάξουμε πρώτα τη σως για να τη βάλουμε στο ψυγείο για να είναι δροσερή μόλις γίνουν οι ντοματοκεφτέδες. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί αφού λιώσουμε και τη σκελίδα σκόρδο και το βάζουμε στο ψυγείο. Αντί για σκελίδα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη.

Συνεχίζουμε με τον χυλό για τους ντοματοκεφτέδες μας. Καθαρίζουμε και κόβουμε στα 2 τις ντομάτες, Τις τρίβουμε στον τρίφτη και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίβουμε και το ξερό κρεμμύδι, όπως και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στις ντομάτες. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον βασιλικό, τον άνηθο και τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε και αυτά. Προσθέτουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη όσο θέλουμε και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, βάζουμε και τη τριμμένη φέτα και τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι , ανακατεύοντας συγχρόνως, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.

 

 

Μόλις γίνει ένας πηχτός χυλός, είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Ύστερα παίρνουμε κουταλιές κουταλιές και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με απόσταση το ένα από το άλλο. Μόλις πάρει χρώμα από τη μία πλευρά, γυρνάμε και από την άλλη. Σερβίρουμε σε μία μεγάλη πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Άφησε τους ντοματοκεφτέδες να κρυώσουν λίγο πριν τους δοκιμάσεις. Βούτηξε μέσα στη δροσερή σως και αυτό ήταν. Οι εύκολοι ντοματοκεφτέδες είναι έτοιμοι να τους απολαύσεις.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτή την υπέροχη συνταγή με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr