mezedes-gia-ouzo-mezedakia-sintages-mageiriki-ouzaki-pota-ellinika-eisaimonadikigr

Εύκολοι μεζέδες για ούζο έτοιμοι μέσα σε λίγα λεπτά

Υπέροχοι μεζέδες για ούζο για να σερβίρεις τους αγαπημένους σου. Όλοι εύκολοι με ελάχιστα υλικά και καθόλου κόπο. Ώρα να τους φτιάξεις και εσύ.

 

Εύκολοι μεζέδες για ούζο

mezedakia-gia-ouzo-ouzaki-ellinika-pota-piata-sintages-eisaimonadikigr

 

Αν έχετε καλεσμένους για μεσημεριανό γεύμα, μπορεί να θέλετε να τους κεράσετε ένα ουζάκι με μεζέ αντί για τον κλασικό καφέ πριν το φαγητό. Παρακάτω σας έχουμε μερικές ιδέες για εντυπωσιακά και εύκολα μεζεδάκια που θα συνοδεύσουν το ούζο σας.

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

 

 

 

  • Ένας εύκολος μεζές είναι ο μαρινάτος γαύρος. Παίρνετε μισό κιλό γαύρο, χωρίς τα κεφάλια και τα εντόσθια. Τον πλένετε και τον βάζετε σε ένα ταψάκι με ξύδι. Την επόμενη μέρα τον βγάζετε και αφαιρείτε το κόκκαλο. Βάζετε τον ξεκοκαλισμένο γαύρο σε ένα ταψάκι, σε φιλέτα σε στρώσεις. Πασπαλίζετε κάθε στρώση με ψιλοκομμένο σκόρδο και μαϊντανό. Ρίχνετε λάδι μέχρι να καλυφθεί. Είστε έτοιμη! Διατηρείται στο ψυγείο για δυο – τρεις ημέρες. Την ίδια διαδικασία μπορείτε να την ακολουθήσετε και με σαρδέλες ή άλλο μικρό ψάρι. Θα έχετε το ίδιο νόστιμο αποτέλεσμα.

 

 

  • Ένας άλλος κλασσικός μεζές είναι η πιατέλα αλλαντικών και τυριών, που ταιριάζει και με όλα τα είδη αλκοόλ. Αν την βγάλετε σαν μεζέ για κρασί, προσθέστε και φρούτα όπως πεπόνι ή σταφύλια. Και αν την βγάλετε με μπύρα, συνοδέψτε την πιατέλα με κριτσίνια. Επίσης, αν πρόκειται για τσίπουρο, προσθέστε ελιές και καυτερές μικρές πιπεριές. Εύκολος και τέλειος μεζές.

 

 

 

Για περισσότερες εύκολες επιλογές και συνταγές δες εδώ



 

 

  • Η πιατέλα με λουκάνικα είναι τέλειος μεζές που συνοδεύει την μπύρα. Πάρτε διάφορα είδη από λουκάνικα και ψήστε τα, βράστε τα ή τηγανίστε τα, ανάλογα με το πώς μαγειρεύεται το κάθε είδος. Μην ξεχάσετε να βάλετε ένα πιατάκι κέτσαπ, ένα μουστάρδα και ένα μαγιονέζα, γιατί, εδώ που τα λέμε, τα λουκάνικα χρειάζονται σος. Για όσους θέλουν, βάλτε και έξτρα λεμόνι.

 

loukanika-mezedes-gia-ouzo-mezedakia-sintages-eisaimonadikigr

 

  • Ένας μεζές που γίνεται γρήγορα, είναι αυγά μάτια με λίγο τσιγαρισμένο μπέικον από πάνω. Είναι μια νοστιμιά που αρέσει σε όλους.

 

 

  • Συνοδέψτε τα μεζεδάκια σας με πιπεροσαλάτα. Γίνεται με κόκκινες, πράσινες ή κίτρινες πιπεριές, τις οποίες ψήνετε στο φούρνο μέχρι να καεί η φλούδα τους, τις βάζετε σε χαρτοσακούλα για 15 λεπτά, μετά αφαιρείτε τη φλούδα και τα σπόρια τους και τις σερβίρετε με ξίδι απλό ή μπαλσάμικο και ελαιόλαδο.

 

 

 

 

 

 

Αυτοί είναι μερικοί εύκολοι μεζέδες για ούζο. Καλή σας όρεξη!



Post Author: Eisaimonadikigr