loukoumades-paralias-ston-fourno-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Εύκολοι λουκουμάδες παραλίας στον φούρνο χωρίς περιττό λάδι

Οι πιο νόστιμοι λουκουμάδες παραλίας στον φούρνο σε περιμένουν να τους δοκιμάσεις. Είναι από τους πιο εύκολους και μάλιστα χωρίς περιττό τηγάνισμα.

 

Λουκουμάδες παραλίας στον φούρνο

loukoumades-eukoloi-donuts-zaxari-glika-parallias-ston-fourno-eisaimonadikigr

Σίγουρα οι λουκουμάδες παραλίας σου φέρνουν πολλές αναμνήσεις στο μυαλό. Τότε που τα καλοκαίρια ο αγαπημένος μας λουκουματζής πέρναγε από δίπλα μας και εμείς παίρναμε τους αγαπημένους μας λουκουμάδες παραλίας. Έλα παραδέξου το ήσουν και εσύ από τα άτομα που τον περίμεναν με αγωνία. Ναι ναι και εγώ.

Έτσι, μία μέρα σκέφτηκα ότι θέλω να κάνω και εγώ αυτούς τους λουκουμάδες με τη ζάχαρη. Ναι αυτούς τους αφράτους λουκουμάδες που γινόσουν χάλια αλλά δεν ένοιαζε. Και καθώς έψαχνα βρήκα τη κατάλληλη συνταγή που δεν έχει αυτά τα περιττά λάδια που δεν μου αρέσουν και εκτός από αυτό είναι και νηστίσιμη-vegan. Ελαφριά συνταγή αλλά έχει όλη τη τότε νοστιμιά αυτών των υπέροχων λουκουμάδων. Ταξίδεψε μαζί μου στις αναμνήσεις μας.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για περίπου 15-20 κομμάτια:



  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1,5 κούπα χλιαρό νερό
  • Μισή κούπα γάλα της επιλογής σου (μπορείς να βάλεις και κάποιο φυτικό όπως σόγιας, καρύδας κλπ)
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Λαδόκολλα για το ψήσιμο

 

 

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση

loukoumades-donuts-paralias-eukoloi-fournou-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Για να δούμε πως θα φτιάξουμε αυτούς τους εύκολους λουκουμάδες παραλίας στον φούρνο. Τα βήματα είναι πολύ απλά και γρήγορα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το νερό μαζί με τη μαγιά και το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας και πλάθοντας με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Φτιάχνουμε τη ζύμη σε μία στρογγυλή μπάλα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει καλά.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Όταν περάσει η 1 ώρα (αν δεν έχει φουσκώσει η ζύμη χρειάζεται και άλλο ξεκούραση), τη κόβουμε με τα χέρια μας σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με ένα πλάστη ή με τα χέρια μας για πολύ λίγο γιατί πρέπει να παραμείνει αφράτο. Αν θέλουμε κόβουμε με ένα μικρό ποτηράκι έναν κύκλο στη μέση της κάθε μπάλας.

Τα απλώνουμε σε μία μεγάλη επιφάνεια και τα σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλη μισή ώρα πριν τα ψήσουμε. Μόλις περάσει η μισή ώρα, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα οι λουκουμάδες μας. Έτσι όπως είναι ζεστοί τους βουτάμε μέσα σε ζάχαρη ή σοκολάτα ή κάποια μαρμελάδα ή μέλι ή ζάχαρη άχνη για να κολλήσει καλά. Οι λουκουμάδες παραλίας στον φούρνο είναι έτοιμοι να τους απολαύσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου το γλυκάκι μας με τους φίλους σου! Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr