spitiko-gouakamole-guacamole-meksikaniko-eksoterikou-sintages-eisaimonadikigr

Φτιάξε τη πιο εύκολη συνταγή για σπιτικό γουακαμόλε

Πάντα ζήλευα το γουακαμόλε που έβλεπα στα μεξικάνικα εστιατόρια. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω το δικό μου σπιτικό γουακαμόλε.

 

Σπιτικό γουακαμόλε

spitiko-guacamole-gouakamole-sintages-eisaimonadikigr

 

Είμαι λάτρης της μεξικάνικης κουζίνας και πιστεύω ότι είμαστε πολλοί. Όταν πηγαίνω σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο πάντα παραγγέλνω nachos με γουακαμόλε ως συνοδευτικό ή πάντα έχω στο γεύμα μου γουακαμόλε. Η γεύση και οι μυρωδιές του μου αρέσουν τόσο πολύ που αποφάσισα να φτιάξω το δικό μου γουακαμόλε για να το τρώω όποτε θέλω.

Βρήκα πολλές συνταγές αλλά η συγκεκριμένη με βόλεψε πολύ μιας και είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Συνέχισε να διαβάζεις αν θέλεις να μάθεις και εσύ πως μπορείς να φτιάξεις αυτό το υπέροχο σπιτικό γουακαμόλε.

 

 

 

Υλικά για 4 μερίδες:



  • 3-4 ώριμα αβοκάντο
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 ντομάτες
  • Χυμός από ένα λεμόνι ή ένα λάιμ
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ή 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • Λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία για το σπιτικό γουακαμόλε

gouakamole-sintagi-spitiki-sintages-eksoterikou-eisaimonadikigr

 

Αυτή συνταγή για γουακαμόλε είναι από τις πιο εύκολες και θα μπορείς να τη φτιάχνεις συνέχεια. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το γουακαμόλε θα είναι έτοιμο μέσα σε 10 λεπτά μόνο.

Για αρχή, καθαρίζουμε καλά τα αβοκάντο και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή τα βάζουμε στο μπλέντερ για λίγο. Προσθέτουμε το λεμόνι ή το λάιμ και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε το κόλιανδρο και το προσθέτουμε και αυτό μέσα.

 

 

Έπειτα, τρίβουμε το σκόρδο μέχρι να λιώσει και το βάζουμε στο μείγμα και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε. Αντί για σκελίδες σκόρδο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη.

Ανακατεύουμε το μείγμα όλο μαζί και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Με αυτόν τον τρόπο, το γουακαμόλε θα είναι πιο νόστιμο. Σέρβιρε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε τέσσερα μικρά μπολάκια. Το σπιτικό γουακαμόλε είναι έτοιμο να το απολαύσεις με ή χωρίς παρέα.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου τη συνταγή με τους αγαπημένους σου. Καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr