sintagi-gia-marmelada-siko-suka-marmelades-frouta-glika-eisaimonadikigr

Φτιάξε τη πιο εύκολη συνταγή για μαρμελάδα σύκο

Η πιο εύκολη συνταγή για μαρμελάδα σύκο για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Μπορείς να τη συνδυάσεις με ότι θες. Μία μαρμελάδα γεμάτη μυρωδιές.

 

Φτιάξε την εύκολη συνταγή για μαρμελάδα σύκο

marmelada-siko-suka-gliko-sintages-sintagi-eisaimonadikigr

Αυτή τη συνταγή τη φτιάξαμε μαζί με τη καλύτερη μου φίλη όταν μου είπε μία μέρα ότι έχει πολλά σύκα και δεν ξέρει τι να τα κάνει. Θυμήθηκα ότι παλιά η μητέρα μου έφτιαχνε διάφορες μαρμελάδες και μία από αυτές ήταν αυτή η μαρμελάδα με σύκο.

Ακόμα θυμάμαι τη νοστιμιά της και το πόσο μας άρεσε να τη τρώμε. Ήταν και είναι μία από τις αγαπημένες μου μαρμελάδες και γι’ αυτόν τον λόγο σκέφτηκα να μοιραστώ τη συνταγή μαζί σου.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για 4-5 βαζάκια σπιτική μαρμελάδα σύκο:



  • 1 κιλό σύκα
  • Μισό ποτήρι νερό
  • Μισό κιλό ζάχαρη
  • Μισή κουταλιά της σούπας κανέλα
  • Μία κουταλιά της σούπας λεμόνι

 

 

 

 

 

Εκτέλεση για τη μαρμελάδα

spitiki-marmelada-siko-suka-suko-gliko-glika-sintages-eisaimonadikigr

Αυτή η συνταγή για μαρμελάδα σύκο, είναι από τις πιο εύκολες και γρήγορες και αυτό που σίγουρα θα χρειαστείς είναι ένα χέρι για καλό ανακάτεμα. Η μαρμελάδα μας θέλει καλό ανακάτεμα για να μην κολλήσει.

Για αρχή, θα καθαρίσουμε καλά όλα τα σύκα μας και θα τα πλύνουμε για να φύγει όλη η φλούδα τους. Και να μείνουν κάποια κομματάκια δεν υπάρχει πρόβλημα. Μόλις είναι καλά καθαρισμένα, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το νερό και τη ζάχαρη. Τα πατάμε και τα λιώνουμε με μία κουτάλα ή τα κόβουμε κομματάκια πριν τα βάλουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ύστερα μειώνουμε τη φωτιά για να βράσει σιγά σιγά μέχρι να πήξει.

 

 

Ανακατεύουμε συχνά τη μαρμελάδα για να μην μας κολλήσει. Το βράσιμο θα χρειαστεί τουλάχιστον 45 λεπτά με 1 ώρα αναλόγως τη κουζίνα σας. Μόλις αρχίσει και πήζει, πρόσθεσε τη κανέλα και το λεμόνι. Ανακάτεψε καλά πάλι και άφησε τη πάνω στη φωτιά μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει.

Με το που αρχίσει να κοχλάζει, είναι έτοιμη η μαρμελάδα μας. Κατέβασε τη από τη φωτιά και άφησε την στην άκρη να κρυώσει για μισή ώρα μέχρι να τη βάλεις σε γυάλινα βαζάκια. Φύλαξε τη σε όποιο σημείο θέλεις και θα έχεις μαρμελάδα σύκο για πολλούς μήνες. Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για μαρμελάδα σύκο.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Καλή επιτυχία! Μοιράσου το γλυκάκι μας με τους αγαπημένους σου.

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr