garides-saganaki-piata-thalassina-sarakosti-sintages-feta-eisaimonadikigr

Εύκολη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι με λαχταριστή τριμμένη φέτα

Η πιο εύκολη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι με υπέροχη τριμμένη φέτα. Δοκίμασε και εσύ την αγαπημένη συνταγή που αρέσει σε όλους.

 

Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι

saganaki-garides-thalassina-sintages-sarakosti-eisaimonadikigr

Μιας και λατρεύω τα θαλασσινά και ειδικά τις γαρίδες, σκέφτηκα να φτιάξω αυτή την υπέροχη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι. Κάθε Σαρακοστή και όχι μόνο, προτιμάμε τις γαρίδες και τις φτιάχνουμε σε διάφορες παραλλαγές.

Οι γαρίδες σαγανάκι είναι μία από τις αγαπημένες μου συνταγές και σε συνδυασμό με την αγαπημένη μου φέτα, γίνεται ένα πιάτο για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Η υπέροχη σάλτσα του και οι λαχταριστές μυρωδιές του πιάτου, θα σε κάνουν να το αγαπήσεις και να το φτιάχνεις συνέχεια.

 

 

Τι θα χρειαστείς:




  • 1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Δύο κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο ή μία κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι, λίγο ρίγανη
  • Μισό ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Ένα κουτί πελτέ ντομάτας
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Μισό κιλό φέτα σκληρή σε τρίμμα

 

 

 

 

Εκτέλεση

garides-saganaki-feta-paradosiaka-sarakosti-sintages-eisaimonadikigr

Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτή τη παραδοσιακή συνταγή, είναι πολύ εύκολος και γρήγορος. Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα γαρίδες σαγανάκι, ήρθε η ώρα να το κάνεις. Πάμε να δούμε μαζί πως θα το φτιάξεις και εσύ.

Αρχικά καθαρίζουμε τις γαρίδες ή παίρνουμε ήδη καθαρισμένες. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας μαζί με τη ζάχαρη. Βάζουμε και το φύλλο δάφνης και το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να αφήσει τα αρώματα του μέσα στο φαγητό μας και το αφαιρούμε.

Αφήνουμε τη ντομάτα να μαγειρευτεί καλά μέχρι να αρχίσει να πήζει και τέλος τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια μας ή παίρνουμε έτοιμη τριμμένη και τη βάζουμε μέσα στο φαγητό μας. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και έτοιμο το σαγανάκι μας να το απολαύσουμε με συνοδεία κόκκινου κρασιού.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!




Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr