eukoli-karudopita-me-siropi-pites-glikes-tartes-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Εύκολη καρυδόπιτα με σιρόπι και παγωτό της επιλογής σου

Αυτή τη καρυδόπιτα με σιρόπι, σαν τάρτα, σίγουρα δεν την έχεις ξαναδοκιμάσει. Είναι εύκολη, γρήγορη και τη συνοδεύεις με ότι παγωτό θέλεις.

 

Εύκολη καρυδόπιτα με σιρόπι και παγωτό

pites-karudopites-glika-zaxaroplstiki-karudia-siropi-eisaimonadikigr

Νοσταλγείτε τα σπιτικά γλυκά της μαμάς αλλά νομίζετε ότι δεν θα καταφέρετε να τα πετύχετε; Μην ανησυχείτε, σας βρήκαμε μία πανεύκολη συνταγή καρυδόπιτας που θα σας ενθουσιάσει.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

Υλικά για τη ζύμη:



  • 5 κύπελλα αλεύρι
  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • Μία κουταλιά της σούπας λάδι
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Ένα κύπελλο νερό
  • (Η προσθήκη του λαδιού σας επιτρέπει να στρώσετε κατόπιν τη ζύμη μέσα στη φόρμα χωρίς να τη λιπάνετε)

 

 

 

Για το σιρόπι:

  • 2 ½ ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό

 

 

 

 

Υλικά για τη γέμιση:

  • 5 αβγά
  • 200 γραμμάρια καρύδια (150 γραμμάρια + 50 γραμμάρια)
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 1 ½ κύπελλο ζάχαρη
  • ½ πακέτο μπέικιν πάουντερ

 

 

 

 

Προετοιμασία της ζύμης

Βάζετε τα υλικά στο μίξερ και χτυπάτε για τριάντα δευτερόλεπτα. Μόλις τη βγάλετε, αφήστε για λίγο να μείνει μέχρι να «ανέβει». Βάλτε τη σε μια σαλατιέρα, αφού την πλάσετε σε μπάλα και την τρίψετε με αλεύρι. Σκεπάστε τη σαλατιέρα με ένα πανί για να φουσκώσει για περίπου μία ώρα. ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Για να φουσκώσει πιο γρήγορα, τυλίξτε τη ζύμη με ένα πανί και ακουμπήστε τη σε αναμμένο καλοριφέρ. Θα φουσκώσει σε είκοσι λεπτά.
Μόλις φουσκώσει, χωρίστε τη στα δύο, ανοίξτε την σε φύλλο και απλώστε το ένα φύλλο σε μία φόρμα για τάρτες, αφού τη βουτυρώσετε.

 

 

karudopita-me-siropi-pites-zaxaroplastiki-glika-karudia-eisaimonadikigr

 

 

 

Εκτέλεση για τη γέμιση και το σιρόπι

Ρίξτε όλα τα υλικά στο μίξερ, εκτός από τα 50 γραμμάρια καρύδια. Χτυπήστε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Προσθέστε τα 50 γραμμάρια καρύδια και χτυπήστε ξανά για δύο λεπτά. Αδειάστε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα που έχουμε απλώσει τη ζύμη. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε σχήματα με την υπόλοιπη ζύμη σαν λωρίδες με τετραγωνάκια ή απλά σκεπάστε με το άλλο φύλλο που ανοίξαμε. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Μέχρι να ψηθεί, βράστε το σιρόπι (αν θέλετε ρίξτε μέσα και μια φλούδα λεμονιού) για 5’ περίπου, ίσα ίσα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει και ρίξτε το σιρόπι χλιαρό. Αφήστε να ρουφήξει το σιρόπι πριν σερβίρετε με το αγαπημένο σας παγωτό.

 

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

 

 

EXTRA TIPS:

  • Η καρυδόπιτα συνοδεύεται άψογα από παγωτό καϊμάκι, βανίλια ή στρατσιατέλα. Χειμώνα καλοκαίρι, αυτές οι γεύσεις πάνε μαζί!
  • Μπορείτε να ενισχύσετε τη γεύση της καρυδόπιτας σας με … σοκολάτα. Θα χρειαστείτε 100 γραμμάρια σοκολάτας που θα τη λιώσετε σε μπεν μαρί και 100 γραμμάρια γάλα. Θα τα ρίξετε με τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και θα αναμείξετε. Η υπόλοιπη διαδικασία μένει η ίδια.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε επιπλέον σοκολάτα για επικάλυψη. Θα χρειαστείτε 200 γραμμάρια σοκολάτα ψιλοκομμένη και 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος. Βράστε την κρέμα (για πολύ λίγο, πέντε λεπτά αφού πάρει βράση σβήστε το μάτι) και περιχύστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γυαλίσει και να γίνει βελούδινη, και κάντε μια στρώση στην καρυδόπιτα. Μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω με ψιλοκομμένα καρύδια και λίγο ξύσμα σοκολάτας ή τρούφα.
  • Αν θέλεις πρόσθεσε μέσα στη γέμιση και λίγο γλυκό κουταλιού της επιλογής σου για περισσότερη νοστιμιά.
  • Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις μηλόπιτα χωρίς φύλλο.
  • Υπέροχη αχλαδόπιτα μόνο για σένα!

 

 

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου!

 



Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr