patates-gemistes-me-kima-sintages-mageiriki-ston-fourno-eisaimonadikigr

Συνταγή για τις πιο εύκολες πατάτες γεμιστές με κιμά στον φούρνο

Θες ένα εύκολο αλλά λαχταριστό πιάτο; Αυτές οι πατάτες γεμιστές με κιμά στον φούρνο είναι αυτό που έψαχνες. Η πιο νόστιμη γεμιστή πατάτα.

 

Λαχταριστές πατάτες γεμιστές με κιμά

gemistes-patates-me-kima-ston-fourno-sintages-eisaimonadikigr

 

Η πατάτα είναι ένα λατρεμένο λαχανικό που το έχουμε χρησιμοποιήσει σε άπειρες συνταγές. Τη σημερινή εποχή μπορείς να φτιάξεις τη πατάτα με χίλιους δύο τρόπους και όπως και να τη φτιάξεις, βγαίνει πεντανόστιμη.

Όπου υπάρχει πατάτα, το φαγητό είναι επιτυχία και το αποτέλεσμα της κάθε συνταγής είναι ανεπανάληπτο. Έτσι, και εγώ ψάχνω κατά καιρούς διάφορες συνταγές και παραλλαγές για να χρησιμοποιήσω την αγαπημένη μου πατάτα. Αυτή η συνταγή ήταν έμπνευση από μία μέρα που είχαμε μακαρόνια με κιμά στο σπίτι. Ο κιμάς περίσσεψε, οπότε σκέφτηκα πως μπορώ να τον αξιοποιήσω. Έκανα τα μαγικά μου και την έκανα πιο ενδιαφέρουσα και σου τη παρουσιάζω σήμερα. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ αυτές τις πατάτες γεμιστές με κιμά στον φούρνο.

 

 

Υλικά για 2-3 μερίδες:



  • 4-5 μεγάλες πατάτες
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλεις
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλουμινόχαρτο για να τις τυλίξουμε
  • Μισό κιλό κιμά της επιλογής σου
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 τριμμένα καρότα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ένα ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • Μία συσκευασία σάλτσα ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα της επιλογής σου

 

 

Προετοιμασία και διαδικασία για τις πατάτες γεμιστές με κιμά

patates-me-kima-gemistes-ston-fourno-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Αυτές οι πατάτες γεμιστές με κιμά θα γίνουν από τις πιο αγαπημένες σου μιας και η νοστιμιά τους δεν συγκρίνεται. Επίσης, θυμίζει πολύ μαμαδίστικο φαγητό που κάποια στιγμή έχουμε δοκιμάσει.

Για αρχή, πλύνε καλά τις πατάτες, χωρίς να τους βγάλεις τη φλούδα και κόψε τις στα δύο. Βάλε τις να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο. Αυτό το κάνουμε για να μαλακώσει η πατάτα και να μπορούμε να βγάλουμε πιο εύκολα το εσωτερικό της.

Με το που περάσουν τα 5 λεπτά, απέσυρε τις πατάτες από τη κατσαρόλα και άφησε τις σε ένα πιάτο να κρυώσουν λίγο. Μόλις κρυώσουν, αφαίρεσε με ένα πιρούνι το εσωτερικό της κάθε πατάτας, μέχρι να γίνει σαν μικρή βαρκούλα που μπορούμε να τη γεμίσουμε. Πρόσεχε να μην είναι πολύ λεπτό το εσωτερικό για να μην κοπεί. Πάρε τη κάθε πατάτα, αλατοπιπέρωσε τη και άλειψε πάνω της λίγο ελαιόλαδο. Τύλιξε τη με λίγο αλουμινόχαρτο στην από κάτω πλευρά και άφησε τις σε ένα ταψί μέχρι να φτιάξουμε τον κιμά μας.

 

 

Για τον κιμά, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Στραγγίζουμε τα καρότα μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά να τσιγαριστούν για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε να τσιγαριστεί καλά. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε, το κόκκινο κρασί και ένα ποτήρι νερό. Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.

Όταν τραβήξει τα υγρά του, γεμίζουμε τις πατάτες και ρίχνουμε από πάνω τριμμένο τυρί στη κάθε μια. Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρώμα. Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το σερβίρεις και να το μοιραστείς με τους αγαπημένους σου. Οι πιο νόστιμες πατάτες γεμιστές με κιμά στον φούρνο.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτή τη λαχταριστή συνταγή με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr