polixroma-xristougenniatika-troufakia-sokolatas-troufes-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Φτιάξε εύκολα χριστουγεννιάτικα τρουφάκια με πολύχρωμη τρούφα

Συνδύασε τα αγαπημένα μας τρουφάκια με ένα χριστουγεννιάτικο mood. Πώς; Μα φυσικά με αυτά τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τρουφάκια .

 

Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια με τρούφα

troufakia-polixroma-sokolatas-xristougenniatika-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Τι μπορείς να φτιάξεις με ένα κέικ που δεν χρειάζεσαι, πολύ σοκολάτα και πολύχρωμη τρούφα; Μα φυσικά αυτά τα υπέροχα πολύχρωμα τρουφάκια που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Με λίγα υλικά και πολύ φαντασία, θα έχεις τα τρουφάκια που ονειρευόσουν. Για να δούμε μαζί τι θα χρειαστείς για αυτό το εύκολο γλυκάκι.

 

 

Υλικά για περίπου 20 χριστουγεννιάτικα τρουφάκια:



  • Ένα κέικ που έχεις φτιάξει ή αγοράσει από το σούπερ-μάρκετ σε ότι γεύση θέλεις
  • 4 κουβερτούρες σοκολάτας
  • Μία συσκευασία βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Προαιρετικά: Ξυλάκια για να τα στερεώσουμε

 

 

 

Για το στόλισμα:

  • Πολύχρωμη τρούφα που σου αρέσει
  • Τρούφα σοκολάτας
  • Τριμμένη καρύδα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Κάποιον ξηρό καρπό για πιο τραγανό αποτέλεσμα

 

 

 

 

Εκτέλεση για τα πολύχρωμα τρουφάκια σοκολάτας

xristougenniatika-troufakia-glika-sokolata-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Αυτά τα τρουφάκια γίνονται πανεύκολα και μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια στη παρασκευή τους. Για αρχή, πάρε το κέικ που έχεις επιλέξει ή έχεις φτιάξει και κάνε το τρίμματα με τα χέρια σου σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα κατσαρολάκι ή ένα βαθύ πιάτο, βάλε τη μισή συσκευασία από το βούτυρο και λιώσε το. Μπορείς να το λιώσεις είτε στη κουζίνα, είτε στον φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει το βούτυρο, πρόσθεσε τις 2 κουβερτούρες σε κομμάτια και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν καλά. Αν προτιμήσεις να τις λιώσεις στη κουζίνα σου, φρόντισε να το κάνεις σε πολύ χαμηλή φωτιά για να μην καεί η σοκολάτα.

Άφησε τη σοκολάτα να κρυώσει λίγο και πρόσθεσε τη μέσα στο θρυμματισμένο κέικ. Βάλε και τη ζάχαρη άχνη και ανακάτεψε με ένα κουτάλι ή με τα χέρια σου μέχρι να γίνουν ένα όμορφο μείγμα. Θέλουμε να γίνει μία μαλακή ζύμη που θα μπορούμε να τη πλάσουμε. Για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις και κάποιον ξηρό καρπό που σου αρέσει στη ζύμη μας.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκάκια δες εδώ

 

Στη συνέχεια, πλάσε μπαλάκια με τα χέρια σου και βάλε τα σε ένα μακρόστενο σκεύος. Άφησε τα στο ψυγείο να παγώσουν και να σφίξουν για περίπου 1-2 ώρες.

Μισή ώρα πριν τα βγάλεις από το ψυγείο, φτιάξε τη κουβερτούρα που θα τα βυθίσουμε. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία με πριν. Δηλαδή, λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε μέσα τις υπόλοιπες 2 κουβερτούρες μέχρι να λιώσουν.

Πάρε το κάθε ένα μπαλάκι και στερέωσε το σε ένα ξυλάκι. Πέρασε το από τη λιωμένη κουβερτούρα και τη πολύχρωμη τρούφα και στερέωσε το καλά σε ένα σημείο. Μπορείς να κάνεις την ίδια διαδικασία χωρίς τα ξυλάκια, αλλά με ένα απλό πιρούνι που θα σε βοηθήσει να βυθίσεις τα τρουφάκια πιο εύκολα στη σοκολάτα μας.

Βάλε τα τρουφάκια στο ψυγείο να παγώσουν καλά για περίπου 2-3 ώρες και έτοιμα τα χριστουγεννιάτικα τρουφάκια μας.

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτά τα χαριτωμένα χριστουγεννιάτικα τρουφάκια με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr