sokolatenia-amugdala-me-sokolata-glika-eukola-eisaimonadikigr

Εύκολα σοκολατένια αμύγδαλα για ένα μοναδικό γλυκό σνακ

Θέλεις ένα νόστιμο και εύκολο γλυκάκι για όλες τις ώρες της ημέρας; Αυτά τα σοκολατένια αμύγδαλα είναι αυτό το σνακ που ψάχνεις.

 

Σοκολατένια αμύγδαλα για όλους

 

Και εκεί που χάζευα τις άπειρες συνταγές για γλυκά που υπάρχουν στο ίντερνετ, έπεσα πάνω σε αυτό το αριστούργημα. Εκτός από ένα εύκολο γλυκάκι, είναι και χριστουγεννιάτικο και κάνει τη διάφορα ανάμεσα στα υπόλοιπα. Ο λόγος είναι ότι είναι ένα γλυκό που μπορείς να το φας όποτε θέλεις κάτι γλυκό, αλλά και ως ένα καθημερινό σνακ που μπορείς να το έχεις πάντα μαζί σου. Μπορείς να φτιάξεις μία σεβαστή ποσότητα και κάθε φορά που έχεις όρεξη για κάτι γλυκό, να τρως αυτά τα σοκολατένια αμύγδαλα που η γεύση τους δεν περιγράφεται με λέξεις. Για να δούμε πως θα τα φτιάξεις και εσύ.

 

 

Τι θα χρειαστείς:



  • 150 γραμμάρια ανάλατα αμύγδαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 150 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη για το τέλος
  • Προαιρετικά: Μία κουταλιά της σούπας λικέρ της επιλογής σου.

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για τα πιο νόστιμα σοκολατένια αμύγδαλα

sokolatenia-amigdala-me-sokolata-gemista-ksiroi-karpoi-gluka-eisaimonadikigr

 

Πάμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα αυτά τα υπέροχα αμύγδαλα με σοκολάτα. Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και βάλε πάνω τα αμύγδαλα και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη. Ανακάτεψε τα όλα μαζί καλά καλά και ψήσε τα αμύγδαλα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Μόλις γίνουν, βγάλε τα από το φούρνο και άφησε τα στην άκρη.

Στη συνέχεια, λιώσε τη κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων, αφού τη κόψεις σε κομματάκια για να λιώσει καλά. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το λικέρ που έχουμε επιλέξει (αν θέλουμε, δεν είναι αναγκαίο). Βάζουμε τα ψημένα αμύγδαλα μέσα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στα ψημένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού η σοκολάτα και καλύψει όλα τα αμύγδαλα.

 

 

Έπειτα ρίξε τα 80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη μέσα στο μείγμα και κλείσε το μπολ με ένα πιάτο. Ανακίνησε τα όλα καλά κάνοντας κινήσεις πάνω κάτω για να πάει παντού η ζάχαρη άχνη. Όταν πάει παντού η ζάχαρη άχνη, βάλε τα αμύγδαλα μέσα στο ψυγείο για μισή ώρα πριν τα φας. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν πιο τραγανά και νόστιμα. Αν θέλεις ένα πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα, πρόσθεσε λίγο κακάο σε σκόνη πάνω από τα αμύγδαλα. Τα λαχταριστά σοκολατένια αμύγδαλα είναι έτοιμα να τα απολαύσεις και να τα μοιραστείς με όσους αγαπάς.

 

 

 

Extra tips:

  • Αυτό το γλυκάκι μπορεί να γίνει ένα μικρό, χειροποίητο δωράκι σε κάποια γιορτή, ή απλά να τα χαρίσεις σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο. Επίσης, μπορείς να τα αποθηκεύσεις στο ψυγείο και να δοκιμάζεις κάθε φορά που θέλεις ένα γλυκό σνακ.
  • Αντί για αμύγδαλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιον ξηρό καρπό σου αρέσει με την ίδια ακριβώς διαδικασία.
  • Εκτός από ζάχαρη άχνη και κακάο, μπορείς να στολίσεις τα αμύγδαλα και με τριμμένη καρύδα αλλά και λιωμένη σοκολάτα κάνοντας σχήματα από πάνω.
  • Εκτός από ξηρούς καρπούς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα με τον ίδιο τρόπο.
  • Επίσης, αντί για κουβερτούρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λευκή σοκολάτα για ένα πιο ”χιονισμένο” αποτέλεσμα.
  • Αν θέλεις περισσότερα αμύγδαλα, αύξησε τη ποσότητα των υλικών.
  • Αν δεν βρεις εκχύλισμα βανίλιας, χρησιμοποίησε μία μικρή βανίλια σε σκόνη που έχουν όλα τα σούπερ-μάρκετ.
  • Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις πεντανόστιμα σοκολατάκια γεμιστά με χουρμάδες.
  • Εύκολα σοκολατάκια με μόνο 2 υλικά μόνο για σένα!

 

 

Μοιράσου αυτά τα πανεύκολα σοκολατένια αμύγδαλα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr