nistisima-koulourakia-portokaliou-mpiskotakia-cookies-vegan-xoris-auga-gala-eisaimonadikigr

Εύκολα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς αυγά και γάλα

Έψαχνα να βρω τα πιο απλά μπισκοτάκια και έπεσα πάνω σε αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού. Η γεύση τους δεν περιγράφεται!

 

Vegan νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

koulourakia-vegan-nistisima-xoris-auga-kai-gala-me-portokali-gluka-eisaimonadikigr

 

Έχω να δηλώσω ότι είμαι μεγάλη φαν των vegan συνταγών και ότι δεν περιέχει γαλακτοκομικά, αυγά και γενικά ζωικά προϊόντα, το αγαπώ λίγο παραπάνω. Θεωρώ ότι τα vegan και γενικά τα νηστίσιμα φαγητά και γλυκά είναι πολύ πιο υγιεινά και ελαφριά από τα υπόλοιπα. Οπότε οι επιλογές μου συγκλίνουν προς αυτή τη κατεύθυνση. Έτσι και έγινε μιας και μία μέρα που έψαχνα νηστίσιμα και vegan γλυκάκια, έπεσα πάνω σε αυτή την εύκολη συνταγή.

Τα έφτιαξα αμέσως και από εκείνη την ημέρα δεν χορταίνω να τα φτιάχνω και να τα τρώω για πρωινό μαζί με τον καφέ μου αλλά και να τα μοιράζω σε φίλους μου. Πάμε να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις αυτά τα κουλουράκια με πορτοκάλι χωρίς αυγά και γάλα, αλλά γεμάτα μυρωδιές και νοστιμιά.

 

 

Υλικά για 20-25 κουλουράκια:



  • 1,5 κιλό αλεύρι
  • Ξύσμα από  2 πορτοκάλια
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1,5 φλυτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο
  • Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1-1,5 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό από πορτοκάλι
  • Μισό φλυτζάνι χυμό από λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • Σουσάμι για να βουτήξουμε τα κουλουράκια πριν τα ψήσουμε

 

 

 

 

 

Διαδικασία και παρασκευή για τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

koulourakia-me-portokali-kai-sousami-nistisima-mpiskotakia-portokaliou-gluka-sintages-eisaimonadikigr

 

Αυτά τα υπέροχα μοσχομυριστά κουλουράκια με πορτοκάλι, είναι το κατάλληλο γλυκάκι για μικρούς και μεγάλους. Όπως επίσης, μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια στη παρασκευή τους. Για αρχή θα κοσκινίσουμε το αλεύρι μας και θα το βάλουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα μέσα στο μείγμα του αλευριού και το αφήνουμε στην άκρη μιας και θα φτιάξουμε και δεύτερο μείγμα.

Σε ένα διαφορετικό μπολ, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα από 2 πορτοκάλια, τον χυμό από πορτοκάλι, τον χυμό από λεμόνι και το κονιάκ. Ανακατεύουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα. Έπειτα ενώνουμε τα δύο μείγματα ρίχνοντας σιγά σιγά το στερεό μείγμα μέσα στο υγρό μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που θα μπορούμε να πλάσουμε.

 

 

Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί και φτιάχνουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί, αφού τα περάσουμε από το σουσάμι. Ψήνουμε τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας. Μόλις τα βγάλεις από τον φούρνο, άφησε τα να κρυώσουν αρκετά πριν τα δοκιμάσεις. Τα πιο νόστιμα κουλουράκια με πορτοκάλι είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτά τα πανεύκολα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr