mpiskota-me-marmelada-cookies-marmeladas-eukola-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Εύκολα μπισκότα με μαρμελάδα γεμάτα νόστιμες αναμνήσεις

Θυμάσαι τα μπισκότα με μαρμελάδα που αγόραζε η γιαγιά σου από τον φούρνο; Αν ναι, ήρθε η ώρα να τα θυμηθείς και να τα φτιάξεις και εσύ.

 

Μπισκότα με μαρμελάδα γεμάτα αγάπη

mpiskota-marmeladas-eukola-zaxaroplastiki-liga-ilika-eisaimonadikigr

 

Μία από τις πιο όμορφες και γλυκές αναμνήσεις που έχω από τα παιδικά μου χρόνια, είναι όταν η γιαγιά γύριζε από τον φούρνο με καλούδια για τα εγγόνια της. Πάντα έφερνε κάτι γλυκό για να δοκιμάσουμε, αλλά θυμάμαι 2-3 γλυκά χαρακτηριστικά που με είχαν μαγέψει. Μέσα σε αυτά τα γλυκάκια, είναι και αυτά τα μπισκότα με μαρμελάδα που πάντα περίμενα με ανυπομονησία.

Μετά από πολύ ψάξιμο, βρήκα μία συνταγή που με έκανε να νοσταλγήσω αυτά τα χρόνια. Αμέσως έφτιαξα αυτά τα μπισκοτάκια και ήρθε η ώρα να μοιραστώ τη συνταγή μαζί σου. Και πού ξέρεις; Ίσως σου έρθει και εσένα στο μυαλό μία από αυτές τις γλυκές αναμνήσεις.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για 15-20 μπισκότα:



  • 100 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 100 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 20 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
  • 10 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου ή αμυγδαλόψιχα
  • Μαρμελάδα της επιλογής σου για το στόλισμα
  • Κάποιο ξηρό καρπό αντί για μαρμελάδα
  • Κορνέ ζαχαροπλαστικής για να τα στήσουμε
  • Λαδόκολλα για το ψήσιμο

Προαιρετικά: Μπορείς να φτιάξεις άλλη μία ίδια ζύμη και να προσθέσεις κακάο σε σκόνη. Έτσι θα έχεις σοκολατένια μπισκοτάκια με τον ίδιο τρόπο.

 

 

 

 

Διαδικασία για τα πιο εύκολα μπισκότα με μαρμελάδα

mpiskotakia-marmeladas-eukola-grigora-cookies-mpiskota-glika-eisaimonadikigr

 

Για να φτιάξεις αυτά τα μπισκοτάκια δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 10 λεπτά από τον χρόνο σου. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο μέχρι να γίνει σαν μία κρέμα. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και τη προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να γίνουν ένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε πάλι.

Έπειτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλεύρι αμυγδάλου και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στη ζύμη για τα μπισκότα. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά με μία σπάτουλα και αφήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Αν θέλουμε μία σοκολατένια ζύμη, προσθέτουμε κακάο σε σκόνη.

 

 

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με στόμιο και απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σχεδιάζουμε μπισκοτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά. Μόλις κρυώσουν λίγο, βάζουμε λίγο μαρμελάδα στο καθένα στη μέση ή κάποιον ξηρό καρπό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα δίνουμε σε όσους αγαπάμε. Τα πιο εύκολα μπισκότα με μαρμελάδα είναι έτοιμα να τα απολαύσεις και να τα μοιραστείς με όποιον θέλεις.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτά τα υπέροχα και πανεύκολα μπισκοτάκια με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr