cheesecake-me-vanilia-kai-lime-vegan-glika-nistisimes-sintages-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Ελαφρύ vegan cheesecake με γεύση βανίλια και λάιμ

Το πιο νόστιμο vegan cheesecake με γεύση βανίλια και λάιμ σε περιμένει να το φτιάξεις. Απόλαυσε ένα από τα πιο δροσερά cheesecake.

 

Vegan Cheesecake με γεύση βανίλια

vegan-cheesecake-me-geusi-vanilias-kai-lime-vegan-glika-suntages-eisaimonadikigr

Αυτό το cheesecake είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο και θα χρειαστείτε μόλις 10 λεπτά για να το ετοιμάσετε.

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε για το vegan cheesecake με γεύση βανίλια και λάιμ.

 

 

 

 

 

Για την βάση θα χρειαστείς :

⦁ 1 κούπα χουρμάδες
⦁ 1/3 της κούπας ηλιόσπορους
⦁ 1/3 της κούπας σπόρους απο κολοκύθα
⦁ 1/3 της κούπας αμύγδαλα
⦁ 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο καρύδας λιωμένο ή λάδι καρύδας

 

 

 

 

Για την γέμιση θα χρειαστείς:

⦁ 500 γρ μαλακό τόφου στεγνό
⦁ 1/2 της κούπας ωμά κάσιους τα οποία έχουμε μουλιάσει σε νερό για τουλάχιστον 4 ώρες (όσο περισσότερη ώρα τόσο το καλύτερο ) και έχουμε στεγνώσει καλά
⦁ 1/3 της κούπας φρέσκο λάιμ
⦁ 1/2 της κούπας λάδι καρύδας λιωμένο
⦁ 1/4 της κούπας marple σιρόπι
⦁ σπόρους βανίλιας (από ένα στικ βανίλιας) ή μια κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

 

 

 

 

 

 

Οδηγίες παρασκευής

cheesecake-vegan-vanilia-lime-vegan-sintages-nistisimes-glika-eisaimonadikigr-zaxaroplastiki

 

Αρχίζουμε φτιάχνοντας τη βάση του cheesecake μας. Βάλτε όλα τα υλικά για την βάση σε ένα μπλέντερ και ομογενοποιήστε τα όλα μαζί πολύ καλά για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνουν σκόνη. Μπορείς να λιώσεις το βούτυρο καρύδας μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα.

Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας και ένα κουτάλι για να απλώσετε το μείγμα της κρούστας σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκατοστών περίπου. Και τέλος, βάλτε το ταψάκι στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να ομογενοποιηθεί και να σφίξει η κρούστα.

 

Για περισσότερες vegan ή νηστίσιμες συνταγές δες εδώ

 

Συνεχίζουμε με τη κρέμα για το cheesecake μας. Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το λάδι καρύδας και χτυπήστε τα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα. Προσθέστε το λάδι καρύδας ενώ το μπλέντερ βρίσκεται σε λειτουργία, διότι αυτό θα βοηθήσει στο να έχουμε μια πλούσια, σφιχτή αλλά ρευστή κρέμα.

Ρίξτε την γέμιση στην κρούστα αφού την έχετε βγάλει από το ψυγείο και απλώστε την ομοιόμορφα με την σπάτουλα. Δουλέψτε γρήγορα την κρέμα λόγω της παγωμένης κρούστας.

Τέλος, βάλτε το cheesecake στο ψυγείο για δύο με τρεις ώρες για να παγώσει καλά. Σερβίρετε κατευθείαν από το ψυγείο.Η κρούστα και η γέμιση θα μαλακώσουν αν βρεθούν σε θερμοκρασία δωματίου.Ο χρόνος προετοιμασίας δεν συμπεριλαμβάνει το μούλιασμα των κάσιους και το πάγωμα του γλυκού.Αυτή η συνταγή παγώνει αρκετά καλά.

 

 

 

Extra tips:

  • Στόλισε το γλυκό μας, με διάφορα φρούτα της επιλογής σου, όπως και ξηρούς καρπούς ή κάποια μαρμελάδα. Βάλε φαντασία και δημιούργησε το vegan cheesecake των ονείρων σου.

 

Σου άρεσε το γλυκάκι μας; Έχεις να μου προτείνεις και τη δική σου ιδέα; Στείλε μου τη συνταγή σου εδώ.

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Tzia