omeleta-fournou-stin-ladokolla-auga-omeletes-sintages-ugieines-epiloges-eisaimonadikigr

Συνταγή για ελαφριά ομελέτα φούρνου στη λαδόκολλα με λαχανικά

Από τις πιο νόστιμες και υγιεινές ομελέτες φούρνου που έχεις δοκιμάσει. Μία υπέροχη ομελέτα φούρνου στη λαδόκολλα με διάφορα λαχανικά.

 

Ελαφριά ομελέτα φούρνου στη λαδόκολλα

omeleta-ston-fourno-se-ladokolla-sintages-omeletes-ugieines-epiloges-eisaimonadikigr

 

Αυτή την ομελέτα την έχω λατρέψει και τη φτιάχνω τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μόλις κατάλαβα ότι το να ψήνεις στη λαδόκολλα είναι πολύ πρακτικό, τότε κατάλαβα τι έλειπε από τη ζωή μου. Καταρχάς δεν χρειάζονται περιττά λάδια και καθόλου τρίψιμο μετά μιας και πολλές ομελέτες φούρνου τείνουν να κολλάνε στο ταψί.

Επίσης, αυτή η ομελέτα είναι υγιεινή, εύκολη και σε χορταίνει πολύ εύκολα. Ιδανική για όλη την οικογένεια και για ένα γρήγορο πιάτο για τις μέρες που βιάζεσαι. Βγάζει πολλές μερίδες και αναλόγως τη ποσότητα των υλικών που θα προσθέσεις, θα έχεις ένα φαγητό για όλους. Τι θα χρειαστούμε λοιπόν;

 

 

 

Υλικά για 2-3 μερίδες:



  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 4 αυγά
  • 1 πιπεριά ότι χρώμα θέλεις
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 λουκάνικα
  • 1 χούφτα κίτρινο τριμμένο τυρί
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • Λίγο ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Λαδόκολλα για το ψήσιμο

 

 

 

 

Διαδικασία για την ομελέτα φούρνου στη λαδόκολλα

omeleta-ugieini-fournou-me-ladokolla-auga-omeletes-sintages-eisaimonadikigr

Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτή την υπέροχη ομελέτα φούρνου είναι πολύ εύκολος και γρήγορος. Αρχικά απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί, βάζοντας πριν κάτω στο ταψί λίγο νερό για να κολλήσει καλά η λαδόκολλα στον πάτο.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες ή κομμάτια. Τις προσθέτουμε μέσα στο ταψί με τη λαδόκολλα και κόβουμε και τη πιπεριά αλλά και το σκόρδο και τα λουκάνικα σε φέτες. Τα βάζουμε όλα μέσα στο ταψί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη όσο θέλουμε.

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν λίγο. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και περιχύνουμε από πάνω τα αυγά. Απλώνουμε και το τυρί και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η ομελέτα μας. Η ομελέτα φούρνου στη λαδόκολλα είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου την ιδέα με τους φίλους σου. Καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr