gluko-sto-potiri-me-axladia-gliko-psugeiou-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Δροσερό γλυκό με αχλάδια στο ποτήρι με μπισκότα και κρέμα γιαουρτιού

Αυτό το γλυκό με αχλάδια είναι ότι πρέπει για ένα εύκολο και δροσερό γλυκάκι. Έχει πολλές στρώσεις από μπισκότα και κρέμα γιαουρτιού.

 

Εύκολο γλυκό με αχλάδια

gliko-me-axladia-sto-potiri-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Δροσερό λευκό γλυκό με αχλάδια, που η γεύση του ταιριάζει υπέροχα με μπισκότα κανέλας και ελαφριά κρέμα γιαουρτιού. Είναι ό,τι πρέπει και για την περίπτωση που κάνετε υγιεινή διατροφή. Το κατάλληλο γλυκάκι για τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και για να το μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας. Πάμε να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ αυτό το γλυκό με αχλάδια στο ποτήρι.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

ΥΛΙΚΑ(Για 4 άτομα):



ΓΙΑ ΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ

  • 4 αχλάδια κρυστάλλια
  • 400 ml νερό
  • 60 γραμμάρια μέλι θυμαρίσιο

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

  • 300 γραμμάρια μπισκότα κανέλας, σπασμένα με το χέρι
  • 100 γραμμάρια παξιμάδι κρίθινο, σπασμένο με το χέρι
  • 65 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 60 γραμμάρια γραμμάρια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 60 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 150 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • 300 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρντισμένα
  • 5 γραμμάρια κανέλλα σε σκόνη
  • 50 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (40% περιεκτικότητα σε κακάο) τριμμένη

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για το γλυκό με αχλάδια

 

gluko-me-axladia-glika-zaxaroplastiki-gliko-psugeiou-eisaimonadikigr

 

Φτιάξτε το μπισκότο. Βάλτε σε ένα βαρύ και βαθύ τηγάνι το βούτυρο, τα σπασμένα μπισκότα κανέλας, τα κρίθινα παξιμάδια επίσης σπασμένα και την καστανή ζάχαρη και αφήστε τα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι το βούτυρο να πάει παντού. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Έπειτα βγάλτε το μείγμα με τρυπητή κουτάλα και αφήστε το να κρυώσει σε ένα μπολ.

Φτιάξτε τα αχλάδια. Καθαρίστε τα αχλάδια, κόψτε τα στα τέσσερα και αφαιρέστε τα κουκούτσια τους. Βάλτε τα σε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και κλείστε τα με καπάκι μαζί με το νερό και το μέλι. Αφήστε τα μέχρι να μαλακώσουν κι έπειτα βάλτε τα στο μούλτι και πολτοποιήστε τα.

 

 

Φτιάξτε την κρέμα. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπήστε με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) μέχρι να κάνει κορυφούλες και να γίνει σαντιγί. Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέστε το γιαούρτι. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Καβουρντίστε τα αμύγδαλα. Βάλτε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι και καβουρντίστε τα για περίπου 5-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήστε να κρυώσουν και κατόπιν αλέστε τα στο μούλτι.
Μοντάρετε το γλυκό. Βάλτε στη βάση των ποτηριών 1-2 κουταλιές από τον πολτό του αχλαδιού, μετά λίγο από το μείγμα μπισκότου, άλλη μια στρώση κρέμας και τέλος μια πολύ λεπτή στρώση πολτό αχλαδιού. Γαρνίρετε με το τριμμένο αμύγδαλο, πασπαλίστε με λίγη κανέλα και με τρίμματα σοκολάτας. Τοποθετήστε τα ποτήρια στο ψυγείο για μία ώρα και σερβίρετε. Έτοιμο το υπέροχο γλυκό με αχλάδια για να το απολαύσετε.

 

 

 

Έξυπνες ιδέες και προτάσεις:

  • Μια άλλη πρόταση είναι να γαρνίρετε με λίγη σαντιγί.
  • Μπορείτε να τοποθετήσετε σε κάθε ποτήρι, στην κορυφή του γλυκού, από ένα ολόκληρο μπισκότο πτι μπερ για διακόσμηση.
  • Μπορείτε να φτιάξετε το γλυκό και με κυδώνια ή μήλα αντί για αχλάδια.
  • Διακόσμησε το γλυκό μας με ότι υλικά επιθυμείς, όπως καρύδα τριμμένη, τρούφα σοκολάτας, κομμένα φρούτα, δημητριακά και ξηρούς καρπούς.
  • Αν είστε vegan μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτική κρέμα γάλακτος. Βάλτε όμως λιγότερη ζάχαρη γιατί η φυτική κρέμα είναι γλυκιά από μόνη της.
  • Για περισσότερες vegan συνταγές δες εδώ.

 

Μοιράσου το γλυκάκι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr