ugieina-vradina-deipna-ligees-thermides-ugeia-soma-diatrofi-eisaimonadikigr

Γρήγορα και νόστιμα υγιεινά βραδινά με πολύ απλά υλικά

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές υγιεινών δείπνων αλλά ξέρεις ποια είναι τα πιο απλά πιάτα; Ώρα να μάθεις τα πιο νόστιμα υγιεινά βραδινά.

 

 

Νόστιμα υγιεινά βραδινά

vradina-deipna-me-liges-thermides-ugieina-diatrofi-diaita-eisaimonadikigr

Πάντα ήμουν λάτρης της υγιεινής διατροφής και έψαχνα διάφορες υγιεινές συνταγές για να φτιάξω μέσα στη μέρα. Το πάθος για τη μαγειρική σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μπορούν να σου δώσουν άπειρες ιδέες.

Με λίγα απλά υλικά που όλες έχουμε στα ντουλάπια μας, θα έχεις τα πιο υγιεινά βραδινά για σένα και την οικογένεια σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι όρεξη και πολύ φαντασία. Τα παρακάτω δείπνα που θα δεις είναι νόστιμα, εύκολα και κυρίως ελαφριά. Φτιάξε ένα κάθε μέρα  της ημέρας και το σώμα σου θα σε ευχαριστεί.

 

 



 

 

Ομελέτα

Η ομελέτα είναι μια γρήγορη και πολύ νόστιμη επιλογή για βραδινό. Μπορείς να τη φτιάξεις με ότι υλικά επιθυμείς και να τη βάλεις και στον φούρνο. Συνδύασε τη με μία δροσερή σαλάτα και θα έχεις ένα από νόστιμο δείπνο.

 

 

 

 

Ντάκος ή παξιμάδια

Και ποιος δεν λατρεύει τον παραδοσιακό, αγαπημένο μας ντάκο; Σίγουρα πολλοί από εμάς αγαπάμε τον ντάκο με τη φρέσκια ντοματούλα και τη φέτα και τη ρίγανη. Πολλοί βάζουν και ελιές αλλά αυτά είναι γούστα. Επίσης, αντί για τα γνωστά παξιμάδια του ντάκου, μπορείς να βάλεις παξιμάδια από γνωστή εταιρεία χωρίς ζάχαρη ή γλουτένη που και νόστιμα είναι, και πιο υγιεινά αλλά και πιο μαλακά. Μία καλή εναλλακτική για πιο ελαφρύ δείπνο είναι να αντικαταστήσεις τη φέτα με ανθότυρο. Υγιεινό βραδινό χωρίς φούσκωμα.




 

 

 

 

Σαλάτα της επιλογής σου

Το πιο κλασικό υγιεινό βραδινό είναι η σαλάτα, αλλά ποιος είπε ότι πρέπει να είναι η κλασική σαλάτα με το μαρούλι; Εκτός από μαρούλι, μπορείς να προσθέσεις στη σαλάτα σου τόνο για μία απίστευτη τονοσαλάτα, όπως επίσης και μαγιονέζα light αλλά και τυρί με λίγα λιπαρά και ότι λαχανικά θέλεις. Η αγαπημένη μου είναι μαρούλι, κοτόπουλο, αγγούρι, ντοματίνια, κοτόπουλο και λίγο ξύδι μπαλσάμικο. Επίσης, μία αγαπημένη σαλάτα είναι η συγκεκριμένη που θα βρεις εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

Αυγά βραστά με λαχανικά

Μπορεί αυτό το βραδινό να σου φαίνεται πολύ απλό, αλλά δεν είναι. Έχει φουλ πρωτεΐνη λόγω των αυγών και καλούς υδατάνθρακες. Βράσε 2-3 αυγά και βάλε στον φούρνο τα αγαπημένα σου λαχανικά ή βράσε τα μόνα τους. Ωστόσο, μπορείς να φτιάξεις και μία ωμή σαλάτα και να τη συνδυάσεις με τα αυγά.

 

 

piata-ugieina-ugieines-epiloges-vradina-liga-ilika-eisaimonadikigr

 

 

Τοστ ή αραβική ολικής με ότι υλικά θέλεις

Υπάρχουν φέτες του τοστ ολικής, όπως και αραβικές πίτες ολικής. Το αλεύρι ολικής δεν θα σε φουσκώσει και θα σε χορτάσει ευχάριστα σε συνδυασμό με τα υλικά που θέλεις να προσθέσεις για να έχεις ένα υγιεινό και εύκολο βραδινό. Εγώ προσωπικά προτιμώ γαλοπούλα, τυρί light και ή αγγούρι ή ντομάτα ή μαρούλι ή και τα τρία μαζί. Φτιάχνω 2 αραβικές πίτες ή τοστ για βράδυ και είμαι έτοιμη.

 

 

 

 

 

 

Πατάτες σαν ”τηγανιτές”

Το να φτιάξεις πατάτες σαν τηγανιτές αλλά με πολύ λιγότερες θερμίδες, είναι παιχνιδάκι. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις πατάτες σε ότι σχήμα θέλεις και να τους βάλεις τα μπαχαρικά που σου αρέσουν. Μία κουταλιά ελαιόλαδο και τις ανακατεύεις όλες μαζί. Τις απλώνεις σε λαδόκολλα και τις ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Έτοιμες οι πατατούλες μας! Συνδύασε τις με γιαούρτι, κέτσαπ με στέβια αλλά και μουστάρδα. Από τα πιο ξεχωριστά υγιεινά βραδινά που μπορείς να το μοιραστείς και με τους φίλους σου.

 

 

 

 

Μπουκίτσες με μαρούλι

Αυτές οι μπουκίτσες είναι όπως το λέει η πρόταση. Φύλλα μαρουλιού που τα γεμίζεις με ότι υλικά θέλεις και τα τρως. Από τα πιο ξεχωριστά υγιεινά βραδινά.

 

 

 

Σούπα λαχανικών

Και τι πιο απλό και νόστιμο από μία σουπίτσα με λαχανικά; Όλοι ξέρουμε πως να τη φτιάξουμε και είναι το καλύτερο και πιο χωνευτικό βραδινό. Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ μία εύκολη σούπα λαχανικών.




 

 

 

 

 

Μπιφτέκια ή κοτόπουλο ή καλαμάκια  με λαχανικά

Ένα κλασικό υγιεινό πιάτο για βράδυ, είναι κάποιο κρέας της επιλογής σου στη σχάρα ή στον φούρνο και ψητά λαχανικά μαζί ή κάποια σαλάτα που σου αρέσει. Μπορείς να παραγγείλεις το κρέας από κάποιο ψητοπωλείο και να φτιάξεις τη δική σου σαλάτα. Μπορείς να ζητήσεις και πιτούλες ολικής και λεμονάκι για πιο υγιεινή εκδοχή.

 

 

 

vradina-deipna-ugieina-liga-ilika-liges-thermides-piata-diatrofi-eisaimonadikigr

 

 

Πίτσα με τορτίγια ή αραβικές πίτες

Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτή την υγιεινή πίτσα είναι πολύ απλός. Άπλωσε τη τορτίγια ή την αραβική σε ένα ταψάκι και βάλε από πάνω ότι υλικά θέλεις. Ψήσε για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πίτσα μας. Κανείς δεν θα καταλάβει ότι αυτή η πίτσα ανήκει στα υγιεινά βραδινά.

 

 

 

 

 

Γιαούρτι με μέλι και ένα φρούτο ή φρουτοσαλάτα

Κι αυτό είναι ένα από τα πιο γνωστά και πιο υγιεινά βραδινά που μπορείς να φτιάξεις ανάλογα με τα γούστα σου. Εκτός από φρούτα μπορείς να προσθέσεις και ξηρούς καρπούς, φρούτα σε κομματάκια αλλά και δημητριακά ολικής με μαύρη σοκολάτα ή απλά να φτιάξεις μία υγιεινή φρουτοσαλάτα.

 

 

 

 

Υγιεινό παγωτό με σοκολάτα

Αυτό που θα χρειαστείς για να φτιάξεις ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά παγωτάκια είναι μόνο 2 υλικά που όλοι έχουμε στη κουζίνα μας. Δες εδώ πως μπορείς να το φτιάξεις εύκολα, γρήγορα και υγιεινά. Από τα πιο νόστιμα γλυκά υγιεινά βραδινά.

 

 

 

Ποιο από τα παρακάτω υγιεινά βραδινά σου άρεσε και θα βάλεις στο διαιτολόγιο σου;

Post Author: Eisaimonadikigr