glika-me-tsourekia-pasxa-sintage-gliko-eukolo-krema-vanilia-eisaimonadikigr

Γλυκό με τσουρέκι και λαχταριστή κρέμα με το τσουρέκι που σας περίσσεψε

Σου περίσσεψε τσουρέκι και δεν θέλεις να το πετάξεις; Μην ανησυχείς, φτιάξε το πιο νόστιμο γλυκό με τσουρέκι και υπέροχη κρέμα βανίλια.

 

Νόστιμο γλυκό με τσουρέκι

gluko-me-tsoureki-kai-krema-vanilia-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Το Πάσχα περιτριγυριζόμαστε από διάφορα γλυκά, τσουρέκια και πολλά δώρα που μας φέρνουν συγγενείς και φίλοι. Έτσι, όπως και κάθε χρόνο, εγώ έχω στη κατοχή μου γύρω στα 2-3 τσουρέκια που μου περίσσεψαν και δεν ξέρω τι να τα κάνω.

Μου ήρθε όμως μία ιδέα και την έκανα πραγματικότητα. Ένα γλυκό σιροπιαστό με τέλεια υφή και γεύση για να απογειώσει όλες σου τις αισθήσεις. Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 τσουρέκι που σου έχει περισσέψει

 

 

 

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια νερό
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • λίγο λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλα

 

 

 

Για τη κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

 

 

 

Διαδικασία

tsoureki-gliko-siropiasto-vanilia-krema-eukola-glika-eisaimonadikigr

Η εκτέλεση αυτής της συνταγής είναι αρκετά εύκολη. Για αρχή βάλε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και άσε το να βράσει για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Απέσυρε το σιρόπι από τη φωτιά μέχρι να τελειώσεις με το τσουρέκι.

Έπειτα σε ένα μεσαίο στρογγυλό ταψάκι, κάνε με τα χέρια σου ψίχουλα το τσουρέκι (ή βάλε το στο μπλέντερ για πιο γρήγορα) και άπλωσε το σε όλη την επιφάνεια του. Μόλις το στρώσεις καλά, ρίξε από πάνω με κουταλιές το σιρόπι, σε όλο το τσουρέκι και πίεσε με το κουτάλι σε όλη την επιφάνεια να μουσκέψει καλά. Βάλε το στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να τελειώσουμε με τη κρέμα μας.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Σε μία κατσαρόλα, ρίξε το γάλα μαζί με τις βανίλιες, το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού και άσε τα να πάρουν μία βράση για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, πάρε τους κρόκους των αυγών και χτύπησε τους με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και πρόσθεσε τα μέσα στο ζεστό γάλα.

Συνέχισε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα,ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει το μείγμα και στο τέλος πρόσθεσε το κορν-φλάουρ. Η κρέμα μας θα είναι έτοιμη μόλις αρχίζει και πήζει λίγο το μείγμα. Όταν πήξει λίγο, απέσυρε από τη φωτιά και ανακάτεψε με μία κουτάλα μέχρι να κρυώσει λίγο η κρέμα.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Τέλος, βγάλε το τσουρέκι από το ψυγείο και άπλωσε από πάνω τη κρέμα. Άφησε το στο ψυγείο να παγώσει καλά για περίπου 3-4 ώρες και έτοιμο το γλυκάκι μας.

 

 

 

Extra tips:

  • Αν θέλεις στόλισε το γλυκό με τσουρέκι, με τριμμένο καρύδι, μπισκότο, σαντιγί, σιρόπια, παγωτό και ότι άλλο επιθυμείς.
  • Το ίδιο γλυκό μπορείς να το φτιάξεις και σε ποτήρια. Δηλαδή, θα βάλεις το τσουρέκι με το σιρόπι σε διάφορα ποτήρια και από πάνω θα βάλεις τη κρέμα με την ίδια ακριβώς διαδικασία.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr