sokolatopitakia-glika-pitakia-sokolatas-me-sokolata-pitaki-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Γλυκά σοκολατοπιτάκια γεμάτα με λαχταριστή σοκολάτα

Δεν έχεις ξαναδοκιμάσει σίγουρα αυτά τα γλυκά σοκολατοπιτάκια. Με μία χειροποίητη λαχταριστή ζύμη και γεμάτα σοκολάτα και νοστιμιά.

 

Γλυκά σοκολατοπιτάκια

glika-sokolatopitakia-pitakia-me-sokolata-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Μία μέρα καθώς πέρναγα από τον αγαπημένο μου φούρνο, μύρισα μία πρωτόγνωρη μυρωδιά και είπα να εξερευνήσω από τι έδεσμα προέρχεται. Μπήκα μέσα όλο χαρά και η μύτη μου με οδήγησε σε αυτό που αποκαλώ εγώ ”θαύμα των γλυκών σε συνδυασμό με πίτα”. Τι εννοώ θα πεις τώρα. Μα φυσικά αυτός ο υπέροχος συνδυασμός ζύμης και σοκολάτας.

Και έπειτα το λαχταριστό, σοκολατένιο αποτέλεσμα που με συνεπήρε. Ο φούρναρης μου έδειξε τα γλυκά σοκολατοπιτάκια που είχε βγάλει εκείνη ακριβώς την ώρα από τον φούρνο, ζεστά ζεστά. Δεν άντεξα και πήρα 2-3 (οκ μπορεί να ήταν και 5), και ο έρωτας που έπαθα με έκανε να ανακαλύψω μία καινούρια συνταγή. Σοκολατοπιτάκια με δική μου γλυκιά ζύμη που θα σε ξετρελάνουν. Πάμε να δούμε πως μπορείς να τα φτιάξεις και εσύ.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για τη ζύμη (Για 15-20 πιτάκια σοκολάτας):



  • Δύο συσκευασίες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (θα χρειαστούμε και λίγο για το πλάσιμο έπειτα)
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1 ποτήρι του νερού γάλα
  • Ένα φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Τον κρόκο από ένα αυγό
  • Αυγό για το ψήσιμο

 

 

 

Για τη γέμιση: (Διάλεξε τη γέμιση που σου αρέσει)

  • Μερέντα ή κάποια άλλη πραλίνα φουντουκιού που προτιμάς
  • Λιωμένη κουβερτούρα
  • Σοκολάτα σε κομμάτια
  • Κάποια μαρμελάδα που σου αρέσει
  • Κάποιο γλυκό του κουταλιού
  • Αποξηραμένα και φρέσκα φρούτα
  • Ζάχαρη άχνη, τρούφα σοκολάτας ή τριμμένη καρύδα για το στόλισμα

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για τα γλυκά σοκολατοπιτάκια

sokolatopitakia-pitakia-me-sokolata-glika-zaxaroplastiki-gluka-sokolata-eisaimonadikigr

 

Πάμε να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα σοκολατένια πιτάκια. Για αρχή θα φτιάξουμε τη ζύμη μας για να την αφήσουμε να ξεκουραστεί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά. Τη μία συσκευασία αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες, το αλάτι και το baking powder. Ζεσταίνουμε το γάλα για πολύ λίγο, απλά για να γίνει χλιαρό και διαλύουμε μέσα τη ξηρή μαγιά. Προσθέτουμε το γάλα στα στερεά υλικά, όπως και τον κρόκο του αυγού. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στο σκεύος μας. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία ζελατίνα και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει για περίπου 1-1,5 ώρα.

 

 

Μόλις φουσκώσει καλά η ζύμη μας, είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο μας και πλάθουμε τη ζύμη μας σε έναν κύλινδρο. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τη ζύμη και ανοίγουμε λίγο κάθε κομματάκι με τα χέρια μας ή με έναν πλάστη. Με ένα κουταλάκι προσθέτουμε πραλίνα στη μέση από κάθε πιτάκι και κλείνουμε καλά όλες τις πλευρές. Μία εναλλακτική είναι να βάλουμε ένα κομματάκι σοκολάτα σε κάθε πιτάκι και θα λιώσει με το ψήσιμο. Βάλε ότι γέμιση θέλεις μέσα στα γλυκά σοκολατοπιτάκια μας.

Τοποθέτησε τα πιτάκια σε ένα  βουτυρωμένο ταψί  ή με λαδόκολλα και άλειψε τα από πάνω με λίγο χτυπημένο αυγό για να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας. Τα πιο νόστιμα γλυκά σοκολατοπιτάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσεις και να τα μοιραστείς με τους αγαπημένους σου. Στόλισε τα με ότι θέλεις και σέρβιρε.

 

 

 

 

Extra tips:

 

Μοιράσου αυτά τα λαχταριστά γλυκά σοκολατοπιτάκια με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr