milfeig-kastano-gliko-zaxaroplastiki-millfeuilee-eisaimonadikigr

Μοναδική συνταγή για ξεχωριστό μιλφέιγ με κάστανο

Ένα ξεχωριστό μιλφέιγ με κάστανο για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Είναι απλό, εύκολο και από τα πιο νόστιμα γλυκά που μπορείς να φτιάξεις.

Ξεχωριστό μιλφέιγ με κάστανο

gliko-milfeig-me-kastano-zaxaroplastiki-sfoliata-gluka-eisaimonadikigr

 

Το γλυκό αυτό είναι πολύ εύκολο. Μπορείτε να το ετοιμάσετε έως και έξι ώρες πριν από το σερβίρισμα και να το διατηρήσετε στο ψυγείο. Ελάχιστος χρόνος ψύξης, μία ώρα.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

Υλικά για 8 μερίδες:



  • 375 γραμμάρια γάλα
  • 4 κρόκοι αβγών
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ρούμι
  • 600 γραμμάρια σφολιάτα του εμπορίου
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 500 γραμμάρια τριμμένο μαρόν γλασέ (λιωμένο κάστανο με προσθήκη ζάχαρης, που το βρίσκετε στο σούπερ μάρκετ. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 500 γραμμάρια βρασμένα κάστανα, που θα τα λιώσετε στο μούλτι, με προσθήκη 100 γραμμαρίων ζάχαρης)
  • 45 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, συν λίγη επιπλέον αν χρειαστεί.

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση της συνταγής

milfeig-me-kastano-maron-glase-gliko-sfoliata-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Ζεσταίνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά. Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε λίγο ακόμη. Ρίξτε σταδιακά το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Ρίξτε το σε καθαρό κατσαρολάκι. Τοποθετήστε το κατσαρολάκι στο μάτι και αφήστε το μείγμα να πάρει βράση, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Χαμηλώστε τη φωτιά και χτυπήστε για δύο λεπτά ακόμη. Αν ωστόσο σβολιάσει η κρέμα, αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και χτυπήστε μέχρι να γίνει λεία. Αφού κρυώσει η κρέμα, ρίξτε το ρούμι. Βάλτε την κρέμα σε μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για μία ώρα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ραντίστε ομοιόμορφα με κρύο νερό ένα ταψάκι. Ανοίξτε τη σφολιάτα σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, λίγο μεγαλύτερο από το ταψάκι και με πάχος τρία χιλιοστά. Πιέστε την ελαφρά στο ταψάκι και αφήστε τη για ένα τέταρτο στο ψυγείο. Μετά τρυπήστε τη με ένα πιρούνι.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Σκεπάστε τη με λαδόκολλα και βάλτε από πάνω μία σχάρα. Ψήστε για 15-20 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, πιάστε το ταψάκι και αναποδογυρίστε τη σφολιάτα. Βάλτε πάλι το ταψάκι κάτω από τη σφολιάτα και ψήστε ακόμη 10 λεπτά. Βγάλτε τη σφολιάτα από το φούρνο και μεταφέρετε τη προσεκτικά σε ξύλο κοπής. Όσο είναι ακόμη ζεστή, ισιώστε τις άκρες της με ένα μεγάλο, κοφτερό μαχαίρι. Κόψτε τη σφολιάτα σε τρεις ίσες λωρίδες κατά μήκος. Αφήστε τη να κρυώσει.

Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Με μία μεγάλη μεταλλική κουτάλα ανακατέψτε τη σαντιγί με την κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής. Με μία σπάτουλα απλώστε τη μισή κρέμα στη μία λωρίδα σφολιάτας. Μοιράστε από πάνω το μαρόν γλασέ ή τα λιωμένα κάστανα. Επαναλάβετε άλλες δύο στρώσεις και σκεπάστε με ένα φύλο σφολιάτας.
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κόψτε το μιλφέιγ σε κομμάτια με ένα πριονωτό μαχαίρι.  Το μιλφέιγ με κάστανο είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

 

 

 

EXTRA TIPS

 

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου.



Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr