gemistes-sardeles-sikelia-sardines-almira-eksoterikou-sintages-eisaimonadikigr

Γεμιστές σαρδέλες , ένας μεζές από τη καρδιά της Σικελίας

Αυτές οι γεμιστές σαρδέλες είναι ιδανικές για μεζές μαζί με το ουζάκι σας αλλά και για ένα πιάτο σε έναν μπουφέ. Σαρδέλες με μυρωδιά Σικελίας.

 

Γεμιστές σαρδέλες Σικελίας

gemistes-sardeles-sintages-eksoterikou-sikelia-eisaimonadikigr

Αυτό το πιάτο από τη Σικελία οφείλει το ιταλικό όνομά του (sardines a beccafico) στην Παρασκευή του επίσης με μικρά πουλιά.  Οι σαρδέλες είναι υπέροχες είτε τηγανιτές είτε ψητές είτε στο φούρνο, αλλά αυτή η συνταγή είναι η πιο πρωτότυπη.

Είναι τέλειος μεζές για να συνοδεύσει το κρασί ή τη μπύρα μας, αλλά μπορεί να είναι και κυρίως πιάτο ή ορεκτικό.

 

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

Τι θα χρειαστείς για 4 μερίδες:



  • 500 γραμμάρια φρέσκες σαρδέλες
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές της σούπας ψίχουλα από φρέσκο ψωμί
  • 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
  • Μία κουταλιά της σούπας κουκουνάρια
  • ¼ κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 φιλέτα αντζούγια, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • Πιπέρι όσο θέλετε

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία

sardeles-gemistes-psari-sikelia-sintages-eisaimonadikigr

 

 

 

Για αρχή, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου .

Στη συνέχεια, πλύντε τις σαρδέλες και τεμαχίστε τες κατά μήκος στην κοιλιά, χωρίς να κόψετε το δέρμα της ράχης.  Αφού τις ανοίξετε και απομακρύνετε τα κεφάλια και το κόκκαλο (αν το ζητήσετε, μπορεί να το κάνει αυτό ο ψαράς σας).  Αφήστε τις σαρδέλες να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας, ενώ εσείς προετοιμάζετε τη γέμιση.

Αφού ζεστάνετε τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι, προσθέστε τέσσερις κουταλιές της σούπας ψίχουλα ψωμιού και μαγειρέψτε ανακατεύοντας, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, χωρίς όμως να καούν.  Βάλτε τα ψίχουλα του ψωμιού σε ένα μπολ ανάμειξης και ανακατέψτε ελαφρώς με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας πιπέρι κατά βούληση.

 

Για περισσότερες συνταγές από το εξωτερικό δες εδώ

 

Μοιράστε το μείγμα του ψωμιού πάνω στις σαρδέλες.  Μετά, αρχίζοντας από την ουρά, τυλίξτε κάθε σαρδέλα και στερεώστε τη με μία οδοντογλυφίδα.  Χρησιμοποιήστε λίγο από το υπόλοιπο λάδι για να αλείψετε αρκετά καλά το ταψί.  Βάλτε τις σαρδέλες στο ταψί, περιχύστε τες με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίστε τες με τα υπόλοιπα ψίχουλα ψωμιού.

Ψήστε τες για 30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Οι γεμιστές σαρδέλες που γίνονται καταπληκτικός μεζές, είναι έτοιμες να τις απολαύσετε.

 

 

 

EXTRA TIPS:

 

 

Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr