gemistes-patatokroketes-me-tiri-turia-patates-sintages-eisaimonadikigr

Γεμιστές πατατοκροκέτες με τυρί που λιώνουν στο στόμα

Οι πιο λαχταριστές γεμιστές πατατοκροκέτες με τυρί που λιώνουν στο στόμα, μόνο για σένα. Είναι πανεύκολες, πεντανόστιμες και γεμάτες νοστιμιά.

 

Γεμιστές πατατοκροκέτες με τυρί

kroketes-patates-gemistes-me-turi-tiria-patatokroketes-sintages-eisaimonadikigr

 

Καθώς έψαχνα για μία εύκολη συνταγή για να φτιάξω πάλι, έπεσα πάνω σε αυτές τις υπέροχες πατατοκροκέτες. Κοίταξα τα ντουλάπια και το ψυγείο μου και εκτός από πατάτες, βρήκα και το αγαπημένο μου κίτρινο τυρί. Σκέφτηκα πως να τα συνδυάσω μαζί και έκανα τις δικές μου αλλαγές στη παρακάτω συνταγή. Το αποτέλεσμα βγήκε απίστευτο, λαχταριστό και το έφτιαξα πολύ εύκολα και γρήγορα.

Επίσης, μπορείς να φτιάξεις αυτές τις κροκέτες με πολλούς τρόπους, αλλά εγώ προτιμώ να τις κάνω στον φούρνο, τηγανιτές ή στο air-fryer που αγόρασα πρόσφατα. Για να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ αυτές τις γεμιστές πατατοκροκέτες με τυρί.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 5-10 πατατοκροκέτες:



  • 5 πατάτες
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
  • Μία κουταλιά της σούπας κόρν-φλάουρ
  • Το αγαπημένο σου κίτρινο τυρί σε κομματάκια ή τριμμένο (υπολόγισε γύρω στις 2 χούφτες)
  • 3 αυγά
  • 180-200 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και βήματα για τις γεμιστές πατατοκροκέτες με τυρί

patatokroketes-gemistes-me-turi-patates-tiria-sintages-kroketes-patatas-eisaimonadikigr

 

Όπως προανέφερα, αυτές οι κροκέτες γίνονται πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Με λίγα απλά βήματα θα έχεις στα χέρια σου ένα υπέροχο πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πάμε να ξεκινήσουμε τη συνταγή μας.

Καταρχάς καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες μας. Τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά και να μπορούμε να τις λιώσουμε. Μόλις βράσουν οι πατάτες μας, τις αποσύρουμε από τη κατσαρόλα και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε να τις πλύνουμε λίγο με δροσερό νερό για να κρυώσουν πιο γρήγορα.

Παίρνουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν πουρές. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, το ελαιόλαδο, τη παρμεζάνα, το κόρν-φλάουρ και ανακατεύουμε το μείγμα. Το αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο πριν το χρησιμοποιήσουμε. Με αυτόν τον τρόπο θα σφίξει καλύτερα η ζύμη μας και δεν θα διαλύεται.

 

 

Πάρε μία κουταλιά από το μείγμα και άνοιξε το στη παλάμη σου. Πρόσθεσε μέσα το τυρί που έχεις επιλέξει και κλείσε το καλά με άλλη λίγη ζύμη μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μπαλάκι. Βάλε όλα τα μπαλάκια μέσα σε ένα πιάτο μέχρι να φτιάξουμε το μείγμα που θα περάσουμε από εκεί τις πατατοκροκέτες για να γίνουν πιο τραγανές και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Σπάσε σε ένα πιάτο τα αυγά και ανακάτεψε τα καλά. Πρόσθεσε λίγο αλάτι στα χτυπημένα αυγά και άφησε το μείγμα στην άκρη. Σε ένα άλλο πιάτο βάλε τη τριμμένη φρυγανιά και έχε τα 2 μείγματα το ένα κοντά στο άλλο. Τώρα όσον αφορά το ψήσιμο υπάρχουν πολλοί τρόποι και μπορείς να επιλέξεις όποιον θέλεις. Το ψήσιμο στον φούρνο και στο air-fryer είναι πιο υγιεινό, αλλά το τηγάνισμα κάνει πιο νόστιμες τις κροκέτες μας. Εσύ αποφασίζεις τον τρόπο ψησίματος. Η διαδικασία ωστόσο, παραμένει η ίδια.

Περνάμε τα μπαλάκια μας πρώτα από το αυγό και μετά από τη τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο. Ή αλλιώς, απλώνεις μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα τοποθετείς πάνω. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα. Το ίδιο θα κάνεις και με τον air-fryer , αλλά θα ακολουθήσεις τις οδηγίες της συσκευής. Μόλις οι κροκέτες είναι έτοιμες, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε. Οι πιο νόστιμες γεμιστές πατατοκροκέτες με τυρί που λιώνουν στο στόμα θα γίνουν από τις πιο αγαπημένες σου.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτές τις υπέροχες γεμιστές πατατοκροκέτες με τυρί με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr