gemistes-patates-fournou-parallages-gemiseis-sintages-eisaimonadikigr

Γεμιστές πατάτες φούρνου με τρία είδη διαφορετικής γέμισης

Αυτές οι γεμιστές πατάτες φούρνου είναι πολύ νόστιμες γιατί μπορείς να τις συνδυάσεις με τρία είδη γέμισης για να επιλέξεις αυτή που θες.

 

Γεμιστές πατάτες φούρνου με παραλλαγές

patates-fournou-gemistes-gemiseis-parallages-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Ήρθαν απροειδοποίητα καλεσμένοι και δεν ξέρετε τι να τους σερβίρετε με το ούζο ή το κρασί τους; Μην αγχώνεστε. Σας προτείνουμε τρεις διαφορετικές γεμίσεις για γεμιστές πατάτες φούρνου. Είναι απλές αλλά νόστιμες. Όποια και να διαλέξετε θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ



ΥΛΙΚΑ (Για 4 άτομα):

  • 4 πατάτες μεγάλες
  • Αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις τρίβετε με βούρτσα κάτω από κρύο νερό. Τις σκουπίζετε, τις τρίβετε με λίγο λάδι, τις τρυπάτε με ένα πιρούνι και τις αλατίζετε.
Τυλίξτε κάθε πατάτα με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα για 1 – 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις ψηθούν, βγάλτε τις πατάτες από το αλουμινόχαρτο και ετοιμάστε τις γεμίσεις. Πάμε να δούμε τις διαφορετικές γεμίσεις για τις γεμιστές πατάτες φούρνου.

 

 

 

Γέμιση μπέικον και μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ(Για 4 άτομα):

  • 4 φέτες καπνιστό μπέικον
  • ¼ φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 125 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλετε

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε τις πατάτες κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρέστε λίγο από το εσωτερικό τους.
Ψήστε το μπέικον στην τοστιέρα ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό και στραγγίστε το σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ανακατέψτε το εσωτερικό από τις πατάτες που έχετε αφαιρέσει από πριν με το μισό βούτυρο μέχρι το μείγμα να μοιάζει με πουρέ.
Βάλτε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και αφήστε το σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετέ τα για τρία λεπτά.
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τον πουρέ πατάτας και το μπέικον. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Γεμίστε με το μείγμα αυτό τις πατάτες και τοποθετήστε τις σε λαδωμένη σχάρα στα κάρβουνα για 10 λεπτά. Μετά τα 10 λεπτά, είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

 

 

 

 

Γέμιση σολομού

ΥΛΙΚΑ(Για 4 άτομα):

  • 250 γραμμάρια φιλέτο σολομού, φρέσκο ή κονσέρβας, θρυμματισμένο ή καπνιστό
  • ¼ φλιτζανιού τσαγιού τυρί κρέμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο ή ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και σταυρωτά.
Τοποθετήστε το σολομό από πάνω, ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά, περιχύστε το σολομό, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.
ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ: Γαρνίρετε τις πατάτες με σολομό και καβουρντισμένα αμύγδαλα χωρίς φλούδα.

 

 

gemistes-papates-ston-fourno-saltses-parallages-geuseis-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

 

Γέμιση γαρίδες

ΥΛΙΚΑ (Για 4 άτομα):

  • 250 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
  • ¾ φλιτζανιού τσαγιού κρέμα γάλακτος (με 35 % λιπαρά)
  • ¾ φλιτζανιού τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα με το πράσινο μέρος ψιλοκομμένα
  • Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε νερό και λίγο αλάτι σε μια κατσαρόλα και αφήστε τη να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Έπειτα ρίξτε τις γαρίδες και βράστε τις για 3-4 λεπτά.
Κόψτε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και σταυρωτά, ενώστε όλα τα υλικά της γέμισης και τις βρασμένες γαρίδες σε ένα μπολ, αλατοπιπερώστε και γεμίστε με το μείγμα πάνω από τις χαραγμένες πατάτες.
ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ: Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση λίγο σκόρδο, για πιο έντονη γεύση.

 

Ποια από αυτές τις διαφορετικές παραλλαγές για γέμιση σου άρεσε; Αυτές οι γεμιστές πατάτες φούρνου θα γίνουν από τις πιο αγαπημένες σου σίγουρα. Καλή επιτυχία!

 

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr