gemista-axladia-ston-fourno-me-karudia-meli-gluka-fthinoporo-eisaimonadikigr

Γεμιστά αχλάδια για ένα εύκολο φθινοπωρινό γλυκάκι

Πάμε να φτιάξουμε μαζί τα πιο εύκολα γεμιστά αχλάδια για ένα υπέροχο φθινοπωρινό γλυκάκι. Γίνονται εύκολα και γρήγορα χωρίς κόπο.

 

Γεμιστά αχλάδια στον φούρνο

axladia-gemista-fournou-liga-ilika-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Είναι η εποχή των αγαπημένων μου αχλαδιών. Κάθε χρόνο αγοράζω μεγάλη ποσότητα και τα έχω για πολύ καιρό. Τα φτιάχνω σε διάφορες συνταγές ή τα τρώω μόνα τους ή σε κάποιο σμούθι ή με γιαούρτι και μέλι. Όπως και να τα φας, είναι πεντανόστιμα και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε πολλές συνταγές και γλυκά. Μία από αυτές είναι και αυτό το απίστευτο γλυκάκι που άπαξ και το φτιάξεις μία φορά, θα το λατρέψεις και θα το φτιάχνεις συνέχεια. Για να δούμε πως μπορείς να το φτιάξεις και εσύ με απλά βήματα και λίγα υλικά.

 

 

Υλικά για 3-4 μερίδες:



  • 4-5 αχλάδια
  • 2 κουταλιές της σούπας σπασμένα καρύδια
  • Μία χούφτα σταφίδες ξανθές ή μαύρες
  • Μία κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή καστανή ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 βανίλια
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • Ζάχαρη άχνη για το τέλος
  • Σαντιγί ή γιαούρτι ή παγωτό για το σερβίρισμα

 

 

 

 

Διαδικασία για τα γεμιστά αχλάδια

fthinoporina-gemista-axladia-gluka-zaxaroplastiki-fournou-eisaimonadikigr

 

Αυτά τα πεντανόστιμα αχλάδια θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Για αρχή καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στη μέση. Τους αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί με απόσταση το ένα από το άλλο. Στη συνέχεια θα φτιάξουμε 2 μείγματα.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με το μείγμα που θα αλείψουμε τα αχλάδια.

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε μέσα το μέλι ή τη ζάχαρη ή το σιρόπι, ανάλογα με το ποιο θα επιλέξουμε. Προσθέτουμε τη κανέλα, τη βανίλια και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

 

 

 

Στη συνέχεια, αλείφουμε τα αχλάδια πολύ καλά με το μείγμα του βουτύρου και τα γεμίζουμε με το μείγμα με τα καρύδια και τις σταφίδες. Ψήνουμε τα αχλάδια μας σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με σαντιγί ή γιαούρτι ή παγωτό της επιλογής μας για περισσότερη νοστιμιά και φρεσκάδα.

Τα πιο νόστιμα και λαχταριστά γεμιστά αχλάδια είναι έτοιμα να τα απολαύσεις και να τα μοιραστείς με τους αγαπημένους σου.

 

 

 

Extra tips:

  • Για περισσότερα αχλάδια, αύξησε τη ποσότητα των υλικών.
  • Μπορείς να κάνεις την ίδια διαδικασία και με μήλα, πορτοκάλια, κυδώνια αλλά και ότι άλλο φρούτο σου αρέσει.
  • Εκτός από καρύδια και σταφίδες, μπορείς να βάλεις ότι ξηρό καρπό θέλεις. Για παράδειγμα αμύγδαλα, φιστίκια, κάσιους, καρύδα κλπ. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις τριμμένο μπισκότο, μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού που σου αρέσει.
  • Για ένα πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα, μπορείς να λιώσεις κουβερτούρα και να αλείψεις τα αχλάδια ή να τα βουτήξεις μέσα.
  • Για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, μην βουτυρώσεις το ταψί και χρησιμοποίησε αντ’ αυτού ένα κομμάτι λαδόκολλα για να τοποθετήσεις πάνω τα αχλάδια.
  • Μπορείς να καταναλώσεις τα αχλάδια και άδεια χωρίς τη γέμιση τους. Θα είναι το ίδιο νόστιμα και λίγο παραπάνω.
  • Το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό για σένα και όσους αγαπάς.
  • Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις εύκολο κέικ με κολοκύθα.
  • Εύκολα μηλοπιτάκια γεμάτα μυρωδιές και νοστιμιά.

 

 

Μοιράσου αυτά τα απίστευτα γεμιστά αχλάδια με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr