iaponikes-tiganites-gemistes-dorayaki-ntoragiaki-gluka-eksoterikou-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Φτιάξε υπέροχες, αφράτες, γεμιστές ιαπωνικές τηγανίτες (Dorayaki)

Αυτές τις γεμιστές ιαπωνικές τηγανίτες τις βρήκα τελείως τυχαία και έγιναν οι αγαπημένες μου. Φτιάξε τις για να ξετρελαθείς και εσύ.

 

Αφράτες γεμιστές ιαπωνικές τηγανίτες

gemistes-afrates-iaponikes-tiganites-dorayaki-glika-eksoterikou-idees-eisaimonadikigr

 

Καθώς είμαι λάτρης της Ασιάτικης κουζίνας και ειδικά της Ιαπωνικής, Κορεάτικης κλπ, ψάχνω συνέχεια συνταγές που να μου αρέσουν από τις αγαπημένες μου χώρες. Έτσι, έπεσα πάνω σε αυτές τις ιαπωνικές τηγανίτες που αλλιώς ονομάζονται Dorayaki (Ντοραγιάκι) και είναι ένα εκλεκτό γλυκό της Ιαπωνίας. Το φτιάχνουν σχεδόν καθημερινά μιας και είναι ένα εύκολο και φουσκωτό γλυκάκι που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι.

Μοιάζουν πολύ με τις δικές μας τηγανίτες, αλλά η σύσταση τους διαφέρει λίγο μιας και τις προτιμάνε πολύ αφράτες και φουσκωτές. Βεβαίως και μπορείς να τις συνδυάσεις με ότι υλικά σου αρέσουν και να τις μοιραστείς με τους αγαπημένους σου. Πάμε να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις αυτές τις φουσκωτές γεμιστές ιαπωνικές τηγανίτες.

 

 

Υλικά για περίπου 10 τηγανίτες:



  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • Μία βανίλια
  • Μία κουταλιά της σούπας  μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας baking-powder
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Γέμιση: Μπορείς να γεμίσεις τις τηγανίτες σου με ότι θέλεις. Εγώ προτιμώ πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδα, τριμμένο μπισκότο, σαντιγί, σιρόπι Αγαύης, φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Αλλιώς αν τις θέλεις αλμυρές, μπορείς να τις γεμίσεις με τυρί της επιλογής σου, αλλαντικά, μπέικον, μανιτάρια αλλά και ότι άλλο σου αρέσει.

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για τις γεμιστές ιαπωνικές τηγανίτες

tiganites-fouskotes-gemistes-dorayaki-glika-idees-eksoterikou-eisaimonadikigr

 

Αυτό το φουσκωτό γλυκάκι, γίνεται πάρα πολύ εύκολα με λίγα απλά βήματα. Το μυστικό του είναι στο ότι θέλει καλό ανακάτεμα για να παραμείνει σε μία αφράτη μορφή. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε  τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια, πρόσθεσε τη βανίλια και ανακάτεψε πάλι με έναν αυγοδάρτη. Ρίξε το μέλι και ανακάτεψε πάλι μέχρι να ενσωματωθεί και έπειτα το νερό. Συνέχισε να ανακατεύεις και κοσκίνισε καλά το αλεύρι πριν το χρησιμοποιήσεις.

Άρχισε να ρίχνεις σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα με το μείγμα και να έχει λεία υφή η ζύμη μας. Ανακάτεψε πάρα πολύ καλά το μείγμα με γρήγορες κυκλικές κινήσεις και στο τέλος ρίξε το αλάτι και το baking-powder. Η ζύμη είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσουμε.

 

 

Για να ψηθούν καλά οι τηγανίτες μας, πρέπει να έχετε ένα αντικολλητικό τηγάνι για να παραμείνουν αφράτες και να μην καούνε.  Βάζουμε το τηγάνι μας να ζεσταθεί καλά σε χαμηλή φωτιά και παίρνουμε μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα και το ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι. Φτιάχνουμε κι άλλες τηγανίτες μακριά η μία από την άλλη για να ψηθούνε καλά.

Μόλις αρχίσουν και έχουν μικρές φουσκαλίτσες πάνω τους, τότε ήρθε η ώρα να τις γυρίσουμε από την άλλη πλευρά. Προσέχουμε να ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για να μην καούνε. Για να κάνεις τις τηγανίτες γεμιστές, άπλωσε ότι υλικά θέλεις σε μία από αυτές και κλείσε την από πάνω με μία άλλη, πιέζοντας ελαφρά τις άκρες τους για να κολλήσουν μεταξύ τους. Αν θέλεις, κόψε τις στη μέση. Οι υπέροχες αφράτες γεμιστές ιαπωνικές τηγανίτες είναι έτοιμες να τις απολαύσεις. Και για μία πιο kawaiii προσφώνηση, φώναζε τις Ντοραγιάκι (Dorayaki).

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείς να κάνεις ότι συνδυασμούς σου αρέσουν. Εγώ προτιμώ τη πραλίνα φουντουκιού μαζί με κάποιο φρούτο.
  • Επίσης, μπορείς να τις φας μόνες τους, βάζοντας τους από πάνω ζάχαρη άχνη, μέλι, αλλά και σιρόπι Αγαύης. Μία ωραία προσθήκη είναι τα φρέσκα φρούτα, η σαντιγί και οι ξηροί καρποί.
  • Είναι το πιο απίστευτο γλυκάκι για ένα πλούσιο πρωινό, για ένα χορταστικό κολατσιό αλλά και για ένα νόστιμο γλυκό για τους μικρούς μας φίλους.
  • Αν πιστεύεις, ότι το τηγάνι σου δεν είναι τόσο αντικολλητικό, άλειψε το με λίγο βούτυρο πριν ρίξεις μέσα τις τηγανίτες σου να ψηθούν.
  • Με λίγα απλά βήματα έχεις ένα μοναδικό ιαπωνικό γλυκάκι που δεν περίμενες ότι θα είναι τόσο εύκολο και γρήγορο.
  • Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της συγκεκριμένης τηγανίτας, αλλά αυτή είναι που μου άρεσε περισσότερο.
  • Αν θέλεις περισσότερες γεμιστές ιαπωνικές τηγανίτες (Ντοραγιάκι), αύξησε τη ποσότητα των υλικών σου.
  • Αυτές οι τηγανίτες πάνε πολύ με κάποιο παγωτό που σου αρέσει, είτε μαζί με το γλυκάκι, είτε σαν σάντουιτς και σαν γέμιση. Ορίστε, ένα ακόμα εύκολο γλυκάκι για όλες τις εποχές του χρόνου και όλες τις ώρες της ημέρας.
  • Για τις δικές μας κλασικές τηγανίτες της γιαγιάς δες εδώ.
  • Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ.

 

 

Μοιράσου αυτό το υπέροχο γλυκό με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr