zimi-gia-spitika-krouasan-croissant-sintagi-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Αφράτα σπιτικά κρουασάν για όλες τις ώρες της ημέρας

Το ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου σπιτικά κρουασάν που θα εντυπωσιάσουν τους πάντες; Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου.

 

Σπιτικά κρουασάν για μικρούς και μεγάλους

spitika-krouasan-sintagi-zimi-zimes-krouasanakia-eisaimonadikigr

 

Έχω μία ιδιαίτερη αγάπη σε ότι περιέχει σφολιάτα και έχει το σχήμα κρουασάν. Ναι όπως κατάλαβες, λατρεύω τα κρουασάν με ότι και αν τα γεμίσεις και θα ήθελα να φτιάξω τα δικά μου κάποια στιγμή.

Μάντεψε τι έκανα και κέρδισε απίστευτα δώρα. Άρχισα να ψάχνω μία εύκολη συνταγή για σπιτικά κρουασάν και έπεσα πάνω σε αυτή που τη φτιάχνω συνέχεια και όποτε έχω όρεξη για ένα κρουασανάκι. Είναι μία συνταγή που δεν έχει πολλά υλικά και η διαδικασία παρασκευής της έχει πολύ απλά βήματα. Είναι το ιδανικό γλυκάκι για όλες τις ώρες της ημέρας και για όλες τις περιστάσεις και είναι σίγουρο ότι θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε για αυτά τα αφράτα σπιτικά κρουασάν.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για περίπου 10 κομμάτια:



  • 650-700 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά ή 1,5 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 3 αυγά
  • Μισό φλυτζάνι βούτυρο μαλακό
  • Μισό φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1 φλυτζάνι γάλα της επιλογής σου

 

 

Για γέμιση: (Φυσικά μπορείς να γεμίσεις τα κρουασάν με ότι υλικά θέλεις, εμείς σου προτείνουμε τα αγαπημένα μας)

  • Τυρί κίτρινο που λιώνει
  • Σαλάμι, πάριζα, γαλοπούλα  ή κάποιο αλλαντικό που σου αρέσει
  • Μπέικον
  • Κοτόπουλο ή άλλο κρέας σε κομμάτια
  • Κρέμα γάλακτος ή μπεσαμέλ
  • Διάφορα λαχανικά
  • Μέλι
  • Σοκολάτα λιωμένη ή σε κομματάκια
  • Μερέντα
  • Φυστικοβούτυρο
  • Ζάχαρη άχνη
  • Φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα
  • Σταφίδες ξανθές ή μαύρες
  • Μαρμελάδες που σου αρέσουν
  • Γλυκά του κουταλιού σε διάφορες γεύσεις
  • Ξηροί καρποί της επιλογής σου
  • Σιρόπια σε διάφορες γεύσεις
  • Παγωτό με γεύσεις που σου αρέσουν
  • Σαντιγί
  • Σπιτική κρέμα βανίλια (δες εδώ πως να τη φτιάξεις)

 

 

 

 

 

Διαδικασία και προετοιμασία για τα σπιτικά κρουασάν

krouasan-spitika-almura-gluka-zimi-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Σε αυτή τη συνταγή μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια και να βγουν τα πιο αφράτα κρουασανάκια. Επίσης, είτε τα κάνεις με αλμυρή γέμιση, είτε με γλυκιά, θα είναι το ίδιο νόστιμα.

Για αρχή, ζεσταίνουμε λίγο το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε μέσα στο γάλα τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Όταν διαλυθεί η μαγιά, ρίχνουμε μέσα μισό φλυτζάνι αλεύρι και φτιάχνουμε έναν χυλό. Σκεπάζουμε τον χυλό και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φουσκώσει (υπολόγισε μισή με 1 ώρα).

Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και θα τα χρησιμοποιήσουμε σε λίγο.

Μόλις φουσκώσει ο χυλός, τον ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε μέσα το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη και έπειτα το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά πλάθοντας και ανακατεύοντας συνέχεια. Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη για 2-3 λεπτά και τη σκεπάζουμε καλά. Την αφήνουμε να φουσκώσει καλά (1-2 ώρες) πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

 

 

Με το που φουσκώσει η ζύμη μας, τη χωρίζουμε σε κομμάτια και φτιάχνουμε κρουασάν με ότι σχήμα θέλουμε. Τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και πριν τα ψήσουμε, αλείφουμε λίγο αυγό αραιωμένο με λίγο νερό την επιφάνεια τους.

Ψήνουμε τα κρουασανάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τα ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε. Ή μπορούμε πολύ απλά να τα στολίσουμε με ότι υλικά μας αρέσουν. Και στη τελική, μπορείς να τα απολαύσεις και μόνα τους χωρίς γέμιση ή με συνοδεία τον αγαπημένο σου καφέ ή τσάι. Τα πιο αφράτα σπιτικά κρουασάν είναι έτοιμα να τα απολαύσεις με παρέα ή χωρίς.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτά τα υπέροχα σπιτικά κρουασάν με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr