aples-tiganites-giagias-mamas-paradosiakes-sintages-gluka-eisaimonadikigr

Απλές τηγανίτες που όλοι αγαπάμε γεμάτες αναμνήσεις

Μέχρι και σήμερα φτιάχνω αυτές τις απλές τηγανίτες με μυρωδιά μαμάς. Τόσες αγαπημένες αναμνήσεις στοιβαγμένες σε μία απλή λιχουδιά.

 

Απλές τηγανίτες γεμάτες αγάπη

eukoles-aples-tiganites-glika-zaxaroplastiki-paradosiakes-mamas-giagias-eisaimonadikigr

 

Θυμάμαι πριν λίγο καιρό που μου είπε η μητέρα μου να φτιάξει τηγανίτες. Αμέσως ξεπήδησαν μέσα στο μυαλό μου αμέτρητες όμορφες αναμνήσεις. Αυτές οι παιδικές αναμνήσεις που είχαν εικόνες από το παρελθόν. Από τη κουζίνα της μαμάς ή της γιαγιάς αντίστοιχα που μας μαγείρευε τα μεσημέρια.

Ακόμα θυμάμαι που η γιαγιά μου έλεγε, ότι αυτές οι απλές τηγανίτες ήταν το πιο πλούσιο γλυκό για την εποχή τους. Η συνταγή είναι τόσο εύκολη, αλλά και τόσο νόστιμη. Ο συνδυασμός τηγανίτας και ζάχαρης είναι χαραγμένη βαθιά μέσα στη καρδιά μου και με τη πρώτη ευκαιρία θα τις φτιάχνω και εγώ στα δικά μου παιδιά ή θα τις τρώω με τους αγαπημένους μου. Μία τέτοια συνταγή, πρέπει να μοιραστεί σε όλους για να θυμηθούμε όλοι μαζί την αγάπη που κρύβουν αυτές οι τηγανίτες. Βεβαίως, μπορείς να τις φας και γλυκές αλλά και αλμυρές με τα υλικά που επιθυμείς.

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για περίπου 20 τηγανίτες:



  • Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κούπες νερό χλιαρό
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

Για το στόλισμα:

Για γλυκές τηγανίτες:

  • Ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ζάχαρη άχνη
  • Μέλι
  • Μαρμελάδα της επιλογής σου
  • Σιρόπι σφένδαμου
  • Πραλίνα φουντουκιού ή λιωμένη σοκολάτα
  • Κάποιο σιρόπι με γεύση που σου αρέσει
  • Παγωτό που θέλεις
  • Σαντιγί
  • Γιαούρτι
  • Κομμένα φρέσκα φρούτα
  • Ξηροί καρποί

 

 

Για αλμυρές τηγανίτες:

  • Αλλαντικά που σου αρέσουν
  • Τυρί κίτρινα της επιλογής σου ή φέτα
  • Βούτυρο
  • Τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • Μαγιονέζα ή κάποια άλλη σάλτσα
  • Λαχανικά που σου αρέσουν

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση για τις πιο νόστιμες απλές τηγανίτες

tiganites-zimi-meigma-aples-paradosiakes-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Αυτές οι τηγανίτες φτιάχνονται πανεύκολα και αν θέλεις μεγαλύτερη ποσότητα, μπορείς απλά να διπλασιάσεις τα υλικά σου. Βάλε 2 κούπες νερό να ζεσταθούν μέχρι να γίνει χλιαρό το νερό. Πρόσθεσε το νερό σε ένα μεγάλο μπολ και τη ζάχαρη και το αλάτι. Έπειτα, ρίξε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με έναν αυγοδάρτη ή με το μίξερ σου μέχρι να λιώσει το αλεύρι και να μην έχει γρομπαλάκια . Η ζύμη μας είναι έτοιμη μόλις έχει μία λεπτόρρευστη υφή για να μπορούμε να απλώσουμε τις τηγανίτες στο τηγάνι. Ωστόσο, δεν πρέπει να είναι πολύ νερουλή, αλλά να απλώνεται εύκολα.

Βάλε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και άφησε το να ζεσταθεί καλά. Μόλις ζεσταθεί καλά, βάλε κουταλιές κουταλιές από τη ζύμη μας μέσα στο τηγάνι, μακριά η μία από την άλλη. Άφησε τη καθεμία να ψηθεί από τη μία πλευρά και γύρισε τη να ψηθεί και από την άλλη.

 

 

Τοποθέτησε χαρτί κουζίνας σε ένα πιάτο και άφησε εκεί τις τηγανίτες να σουρώσουν. Αν θέλεις να κολλήσει η ζάχαρη πάνω στις τηγανίτες, πέρασε τις ζεστές από τη ζάχαρη, μόλις βγουν από το τηγάνι. Μπορείς να κάνεις ότι συνδυασμούς θέλεις ανάλογα με τα γούστα σου. Εμένα μου αρέσει να βάζω τριμμένη φέτα αλλά και ζάχαρη ή μέλι στις τηγανίτες μου.

Οι πιο υπέροχες απλές τηγανίτες είναι έτοιμες να τις απολαύσεις και να τις μοιραστείς με τους αγαπημένους σου.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr