anoiksiatiki-tourta-me-anana-kai-karudia-tourtes-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Ανοιξιάτικη τούρτα με ανανά και καρύδια γεμάτη αρώματα

Μία ελαφριά ανοιξιάτικη τούρτα με ανανά και καρύδια. Ένα λαχταριστό, δροσερό γλυκάκι που θα θες να μοιραστείς με τους αγαπημένους σου όλες τις εποχές.

 

Δροσερή ανοιξιάτικη τούρτα με ανανά

tourta-me-anana-anoiksiatiki-glika-tourtes-eisaimonadikigr

Αν έχετε βαρεθεί τα συνηθισμένα γλυκά, φτιάξτε αυτή την δροσερή ανοιξιάτικη τούρτα και καταπλήξτε τους όλους! Γίνεται πολύ εύκολα και μπορείς να τη στολίσεις όπως θέλεις εσύ. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και τη διαδικασία του.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

Υλικά για 10 μερίδες:



 

Για το παντεσπάνι:

 

  • 4 μεγάλα αβγά
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεσμένα καρύδια
  • 1/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλιά κακάο
  • ¼ κούπας βούτυρο λιωμένο

 

 

 

Για τη κρέμα:

 

  • ¼ κούπας κορν φλάουρ
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι βανίλια
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 1 ½ κούπα γάλα ζεστό

 

 

 

Για το γαρνίρισμα-σερβίρισμα:

 

  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 400 γραμμάρια σαντιγί
  • Δύο κονσέρβες ανανά
  • 250 γραμμάρια ράσμπερι ή φράουλες

 

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση

tourta-anoiksiatiki-me-anana-karudia-tourtes-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Πάμε για αρχή να φτιάξουμε το παντεσπάνι για τη τούρτα μας. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, για 15 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.

Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο.  Τα ρίχνουμε σε δόσεις μέσα στο μείγμα των χτυπημένων αβγών.  Κατόπιν ρίχνουμε και ενσωματώνουμε στο μείγμα τα καρύδια κι έπειτα το λιωμένο βούτυρο, κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας απαλά και προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει η ζύμη.

Αδειάζουμε το μείγμα σε δύο ταψάκια με διάμετρο 24 εκατοστά, στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί φούρνου ή λαδόκολλα.  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου  για 35 λεπτά.

 

Για περισσότερα νόστιμα και εύκολα γλυκά δες εδώ

 

Έπειτα, ετοιμάζουμε την κρέμα για την ανοιξιάτικη τούρτα με ανανά.  Βάζουμε το  γάλα να ζεσταθεί για 5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τη βανίλια.  Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να πήξει.  Ρίχνουμε μεμιάς το ζεστό γάλα χτυπώντας ζωηρά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει μία λεία πηχτή κρέμα.  Προσέχουμε να είναι χαμηλή η φωτιά για να μην κόψει η κρέμα μας. Την αφήνουμε να κρυώσει και την ανακατεύουμε με μία κούπα του τσαγιού σαντιγί.

Ενώνουμε τα δύο παντεσπάνια σε μία πιατέλα, στρώνοντας ανάμεσα την κρέμα.  Ραντίζουμε την επιφάνεια με το κονιάκ και την καλύπτουμε με ένα στρώμα σαντιγί.  Βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί σε κορνέ και στολίζουμε την τούρτα.  Τοποθετούμε τις ροδέλες ανανά, και τα ράσμπερι ή τις φράουλες κομμένες στη μέση, στην επιφάνεια.

Καλύπτουμε την τούρτα με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον πέντε ώρες. Η δροσερή ανοιξιάτικη τούρτα με ανανά και καρύδια είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

 

 

 

 

EXTRA TIPS:

 

 

Σου άρεσε η τούρτα; Μοιράσου τη με τους φίλους σου!

 

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr