amugdalota-axladakia-gluka-eukola-zaxari-axni-eisaimonadikigr

Αμυγδαλωτά αχλαδάκια , ένα κλασικό αγαπημένο γλυκάκι

Σίγουρα θυμάσαι τα αμυγδαλωτά αχλαδάκια που πάντα υπήρχαν στο ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σου. Πάμε να τα θυμηθούμε μαζί.

 

Αμυγδαλωτά αχλαδάκια για όλους

axladakia-amigdalota-glukakia-zaxari-axni-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Ακόμα θυμάμαι που πηγαίναμε στο ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς με τη γιαγιά μου σχεδόν κάθε εβδομάδα. Πάνω στους πάγκους του μαγαζιού υπήρχαν πολλά είδη γλυκών και σε μία γωνία κοντά στη πόρτα, έστεκαν όμορφα και νόστιμα, τα αμυγδαλωτά. Το αγαπημένο γλυκό της γιαγιάς μου που το κέρναγε σε όσους έρχονταν στο σπίτι για επίσκεψη, μαζί με τον καθιερωμένο ελληνικό καφέ.

Αυτές οι αναμνήσεις είναι καλά στοιβαγμένες σε ένα μέρος του εγκεφάλου μου που θέλω να θυμάμαι και σίγουρα κάποια μυρωδιά τις επαναφέρει στο παρόν. Έτσι, χθες καθώς περνούσα από ένα ζαχαροπλαστείο, είδα τα ίδια αμυγδαλωτά αχλαδάκια που μου άρεσαν τότε. Έψαξα πολύ και βρήκα μία μοναδική συνταγή γιατί είναι πανεύκολη, με λίγα υλικά και ελάχιστο κόπο. Έφτιαξα αυτά τα αμυγδαλωτά και ήρθε η ώρα να τα μοιραστώ μαζί σου. Πάμε να τα φτιάξουμε μαζί.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για 10-15 αμυγδαλωτά σε σχήμα αχλαδιού:



  • 1 κιλό αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
  • Γαρύφαλλα για το στόλισμα
  • Λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί μας ή 1 κομμάτι λαδόκολλα

Προαιρετικά: Μπορούμε να κρατήσουμε ολόκληρα αμύγδαλα ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό και να γεμίσουμε τα αμυγδαλωτά μας για να είναι πιο τραγανά.

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και παρασκευή για τα αμυγδαλωτά αχλαδάκια μας

amugdalota-glukakia-axladakia-zaxari-axni-gluka-eisaimonadikigr

 

Αυτό το γλυκάκι γίνεται πανεύκολα και είναι το ιδανικό κέρασμα για κάποια γιορτή, γενέθλια, γάμο, βάφτιση κλπ. Μπορείτε να φτιάξετε όσα θέλετε, αρκεί να προσθέσετε περισσότερα υλικά και να τα μοιραστείτε με φίλους και αγαπημένους. Για να δούμε πως μπορείς να τα φτιάξεις και εσύ.

Για αρχή, παίρνουμε τα αμύγδαλα που έχουμε αγοράσει χωρίς φλούδα και τα βάζουμε μέσα στο μπλέντερ ή στον μύλο μας. Τα σπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Μέσα στο μπολ, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη άχνη και το ανθόνερο. Τα πλάθουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν μία ζύμη που θα μπορούμε να σχηματίσουμε. Αν δεις ότι είναι λίγο ξερή η ζύμη μας, πρόσθεσε μέσα περισσότερο ανθόνερο.

 

 

Πλάθουμε με τα χέρια μας αμυγδαλωτά σαν μικρά αχλαδάκια και τους βάζουμε ένα μικρό γαρύφαλλο στη κορυφή τους. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι της επιλογής μας ή απλώνουμε πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω τα αμυγδαλωτά μας. Ψήνουμε τα γλυκάκια μας στους 150 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.

Μόλις τα βγάλεις από τον φούρνο άφησε τα να κρυώσουν καλά σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσουν, ράντισε τα με ανθόνερο και πέρασε τα από ζάχαρη άχνη για περισσότερη νοστιμιά. Μπορείς να τα αποθηκεύσεις στο ψυγείο σου μέχρι να τα καταναλώσεις για να είναι πιο δροσερά και νόστιμα. Τα πιο νόστιμα αμυγδαλωτά αχλαδάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσεις και να τα μοιραστείς με τους αγαπημένους σου.

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου με τους φίλους σου αυτά τα υπέροχα αμυγδαλωτά αχλαδάκια. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr