almiro-keik-me-mpeikon-piperies-turia-sintages-eisaimonadikigr

Αλμυρό κέικ γεμιστό με μπέικον και κίτρινα τυριά που λιώνουν στο στόμα

Η πιο νόστιμη συνταγή για αλμυρό κέικ γεμιστό με λαχταριστό μπέικον και διάφορα κίτρινα τυριά που λιώνουν στο στόμα. Δεν θα χορταίνεις να το φτιάχνεις.

 

Υπέροχο αλμυρό κέικ γεμιστό

cake-almiro-me-mpeikon-turia-piperies-sintages-eisaimonadikigr

Το συγκεκριμένο αλμυρό κέικ γεμιστό με μπέικον και διάφορα τυριά, ήταν μία έμπνευση στιγμής. Ωστόσο, αυτή η έμπνευση με έκανε να αγαπήσω αυτού του είδους τα κέικ και τα φτιάχνω μέχρι και σήμερα. Μου είχε μείνει λίγη ζύμη για κέικ και έκανα μία πολύ ωραία παραλλαγή προσθέτοντας και άλλα υλικά.

Αυτό το κέικ το λάτρεψα και θα το κάνω πιο συχνά τώρα που βρήκα τυχαία το πως γίνεται. Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα είναι από τα πιο ωραία πιάτα για έναν μπουφέ, ένα πάρτι, ένα μεσημεριανό αλλά και ως σνακ στη δουλειά, στο σχολείο ή στο γραφείο.

 

Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να το φτιάξεις και εσύ εύκολα και γρήγορα.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για ένα μεσαίο ταψάκι:

 

  • Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 αυγά ολόκληρα
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Μισή κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 100 γραμμάρια τριμμένα κίτρινα τυριά της επιλογής σου
  • 10 φέτες μπέικον
  • 3 πιπεριές πολύχρωμες
  • 10 φέτες κίτρινο τυρί της επιλογής σου
  • 5 φέτες σαλάμι ή μορταδέλα ή γαλοπούλα
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • Λίγο σουσάμι για το τέλος

 

 

 

 

Εκτέλεση

keik-almiro-me-mpeikon-turia-piperies-sintages-eukoles-eisaimonadikigr

Ο τρόπος για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο κέικ, είναι πολύ εύκολος και θα σας γλυτώσει πολύ χρόνο από τη μέρα σας. Για αρχή, κόψε σε κομματάκια τις πιπεριές, το κίτρινο τυρί, το ζαμπόν που έχεις επιλέξει και το μπέικον. Άφησε τα στην άκρη και πάμε να συνεχίσουμε με τη ζύμη μας.

Λιώσε το βούτυρο σε ένα μπρίκι ή σε ένα πιατάκι για λίγο μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ, ρίξε το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακάτεψε τα και στη συνέχεια πρόσθεσε μέσα τα αυγά και το γιαούρτι ανακατεύοντας συνέχεια. Έπειτα ρίξε τα κίτρινα τριμμένα τυριά και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι, κουταλιές κουταλιές.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Μπορεί να μην χρειαστείς όλο το αλεύρι. Χρησιμοποίησε τόσο ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη σαν κέικ. Στη συνέχεια πρόσθεσε μέσα τη κέτσαπ και τα κομμένα υλικά που έχουμε αφήσει στην άκρη. Ανακάτεψε τα όλα μαζί και άπλωσε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Πασπάλισε από πάνω το σουσάμι και έτοιμο για ψήσιμο.

Ψήσε το κέικ μας για περίπου μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Το κέικ μας είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και άλλα υλικά, όπως ελιές, μανιτάρια, κρεμμύδι, σκόρδο, αλλά και κρέμα γάλακτος.
  • Βάλε το κέικ σε ότι ταψάκι εσύ επιθυμείς.
  • Αν θέλεις μπορείς να μην προσθέσεις κάποιο υλικό που δεν σου αρέσει.

 

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Σου άρεσε η συνταγή;

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr