almira-palmie-me-parmezana-kai-paprika-eisaimonadikigr

Αλμυρά παλμιέ με παρμεζάνα και καπνιστή πάπρικα

Όλοι έχουμε αναμνήσεις από τα γαλλικά παλμιέ. Σε αυτή τη συνταγή θα δεις μία αλμυρή παραλλαγή τους, τα παλμιέ με παρμεζάνα και καπνιστή πάπρικα.

 

Αλμυρά παλμιέ με παρμεζάνα

palmier-mpiskota-almira-me-parmezana-paprika-eisaimonadikigr

Το παλμιέ είναι συνηθισμένο γαλλικό αρτοπαρασκεύασμα, που στην κλασσική του εκδοχή γίνεται πολύ εύκολα με σφολιάτα και ζάχαρη.  Εδώ θα βρείτε την αλμυρή του εκδοχή, που μπορεί να συνοδεύσει το ποτό πριν το δείπνο.  Μπορεί επίσης να συνοδεύσει τους ξηρούς καρπούς στο πάρτι σας.

Εύκολα και γρήγορα είναι το κατάλληλο snack για τη παρέα.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

Τι θα χρειαστείς για 24 κομμάτια:



 

  • Ένα πακέτο σφολιάτα εμπορίου (με δύο φύλλα)
  • Ένα αβγό χτυπημένο, για άλειμμα

 

 

 

Για τη γέμιση:

 

  • 50 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 50 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

 

 

 

 

Τρόπος παρασκευής και εκτέλεση

tragana-mpiskota-palmier-almira-paprika-parmezana-eisaimoandikigr

 

Θα ξεκινήσουμε φτιάχνοντας τη γέμιση. Για τη γέμιση, ανακατέψτε την παρμεζάνα με την πάπρικα και προσθέστε το βούτυρο.  Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου .  Καλύψτε δύο ταψάκια της επιλογής σου με λαδόκολλα.

Ανοίξτε μακρόστενο φύλλο με τη ζύμη, αφού το έχετε αφήσει να ξεπαγώσει.  Ισιώστε τις άκρες του.  Απλώστε από πάνω τη γέμιση σε λεπτή στρώση.

Τυλίξτε τη μία από τις μακρύτερες πλευρές του φύλλου προς το κέντρο και επαναλάβετε με την άλλη πλευρά.  Αλείψτε με το αβγό και σχηματίστε τα παλμιέ.  Αναποδογυρίστε το ρολό και αφήστε το για δέκα λεπτά στο ψυγείο.

 

Για περισσότερες εύκολες και γρήγορες συνταγές δες εδώ

 

Ισιώστε τις άκρες και κόψτε το ρολό σε κομμάτια των 2 εκατοστών.  Γυρίστε τα παλμιέ στο πλάι.  Πιέστε τα σε οβάλ σχήμα, πιέστε και από πάνω για να πλατύνουν ελαφρά.

Βάλτε τα παλμιέ στα ταψάκια, αλείψτε τα με το χτυπημένο αβγό και ψήστε τα για 25-30 λεπτά στην επάνω θέση του φούρνου.  Είναι έτοιμα όταν ροδίσουν, φουσκώσουν και γίνουν τραγανά στο κέντρο.  Μεταφέρετε τα σε σχάρα να κρυώσουν.  Τα τραγανιστά παλμιέ με παρμεζάνα και καπνιστή πάπρικα είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.

 

 

Συντήρηση:

  • Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για τρεις ημέρες ή στο ψυγείο για τέσσερις.

 

 

EXTRA TIPS:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τυριά εκτός από παρμεζάνα.  Αν θέλουμε να διευκολύνουμε το κόψιμο, απλώνουμε χτυπημένο αβγό πάνω στο φύλλο πριν βάλουμε το τυρί.
  • Μπορείτε να καταψύξετε τα παλμιέ με παρμεζάνα πριν τα ψήσετε.  Όταν τα βάλετε στο ταψί αφήστε κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν αρκετά με το ψήσιμο.  Μπορεί στη μέση του ψησίματος να χρειαστεί να τα γυρίσετε για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
  • Συνόδευσε  τα αλμυρά παλμιέ με μία πιατέλα λαχανικών ή αλλαντικών, μπύρα, κρασί και ούζο. Είναι το κατάλληλο συνοδευτικό για τη παρέα.

 

 

Καλή επιτυχία! Μοιράσου την ιδέα με τους φίλους σου!

 

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr