spitiko-eukolo-ekmek-kantaifi-gluko-sintagi-diatrofi-eisaimonadikigr

Το πιο εύκολο σπιτικό εκμέκ κανταΐφι

Φτιάξε και εσύ το πιο εύκολο σπιτικό εκμέκ κανταΐφι που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Θα χρειαστείς λίγα υλικά,πολύ μεράκι και αρκετή φαντασία.

 

Εκμέκ κανταΐφι

ekmek-kantaifi-eukolo-grigoro-spitiko-gliko-diatrofi-eisaimonadikigr



Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά είναι το εκμέκ κανταΐφι. Δεν είχα δοκιμάσει να το φτιάξω ποτέ μόνη μου και ζήλευα τα ζαχαροπλαστεία που το έκαναν τόσο υπέροχο. Έψαξα από δω και από κει πολλές συνταγές και τελικά βρήκα την πιο εύκολη αλλά και τη πιο γρήγορη συνταγή που υπάρχει και σας τη παρουσιάζω.

Το πιο εύκολο και το πιο νόστιμο γλυκό μόνο για σένα.

 

 

Τι θα χρειαστείς για ένα μεγάλο ταψί εκμέκ κανταΐφι:

  • Ένα πακέτο κανταΐφι
  • 200-250 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 3 κρέμες άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  • 5 κούπες φρέσκο γάλα

 

 

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1,5 ποτήρι νερό
  • λίγο λεμόνι

 

Για το στόλισμα: (προαιρετικά)

  • 200 γραμμάρια σπασμένο καρύδι ή φιστίκι Αιγίνης

 

 

 

Εκτέλεση

kantaifi-ekmek-gliko-sintagi-mageiriki-eisaimonadikigr

Πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή μας, πρέπει να βγάλουμε το κανταΐφι από τη κατάψυξη ή το ψυγείο για να ξεπαγώσει καλά. Το κανταΐφι μας θα πρέπει να είναι μαλακό και στεγνό, πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Στη συνέχεια, πάρε το κανταΐφι και άρχισε να το μαδάς, μέσα σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί. Γέμισε το ταψί με κανταΐφι και πάρε το βούτυρο και βάλε πολλές κουταλιές, σαν μπουκίτσες πάνω στο κανταΐφι. Ανακάτεψε το λίγο να πάει και λίγο βούτυρο μέσα στο κανταΐφι και το υπόλοιπο στην επιφάνεια. Βάλε το να ψηθεί για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι από πάνω.

Αφού γίνει το κανταΐφι μας, άσε το να κρυώσει λίγο και ύστερα μάδησε το κι άλλο μέσα στο ταψί ανακατεύοντας ταυτόχρονα.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά πάτα εδώ

Έπειτα πάρε τη ζάχαρη μαζί με το νερό και το λεμόνι και βράσε τα για 5 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το σιρόπι. Μόλις γίνει το σιρόπι, ρίξε το πάνω στο κανταΐφι, έτσι όπως είναι ζεστό και άσε το στην άκρη να κρυώσει.

Στη συνέχεια χτύπησε τις κρέμες άνθος αραβοσίτου μαζί με το γάλα μέχρι να γίνουν μία πηχτή κρέμα. Αφού κρυώσει λίγο το κανταΐφι, στρώσε από πάνω τις κρέμες και τέλος το σπασμένο καρύδι ή το φιστίκι Αιγίνης.

Βάλε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 3-4 ώρες και είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

 

 

Extra tip: Στολίστε το γλυκό σας με οτιδήποτε θέλετε εσείς, όπως σαντιγί, φρέσκα φρούτα, μαρμελάδα ή και παγωτό.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia