mpananes-gemistes-me-merenda-glika-sintages-diatrofi-eisaimonadikigr

Τηγανιτές μπανάνες γεμιστές με μερέντα

Τηγανιτές μπανάνες γεμιστές με μερέντα. Μοναδικός συνδυασμός μπανάνας και σοκολάτας. Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό που θα λατρέψεις.

 

Τηγανιτές μπανάνες γεμιστές με μερέντα

gemistes-tiganites-mpananes-glika-sintagi-diatrofi-eisaimonadikigr

 

Ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω ένα από τα πιο εύκολα αλλά και πιο νόστιμα γλυκά. Μόλις το δοκιμάσετε, θα το λατρέψετε και θα το φτιάχνετε σε κάθε ευκαιρία. Ετοιμάσου να μάθεις πως να φτιάξεις και εσύ τηγανιτές μπανάνες γεμιστές με μερέντα ή με τη σοκολάτα της επιλογής σου και εντυπωσίασε τους αγαπημένους σου.

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να φτιάξεις αυτό το υπέροχο γλύκισμα.

 

 

Τι θα χρειαστείς για τις γεμιστές μπανάνες:

 

  • 4-5 μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 200 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σου
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • Μερέντα ή νουτέλα ή μια σοκολάτα της επιλογής σου

 

 

Διαδικασία

gemistes-mpananes-tiganites-me-merenda-sokolata-glika-diatrofi-eisaimonadikigr

Για αρχή, πάρε τις μπανάνες και βάλε τις να παγώσουν στη κατάψυξη για τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες. Αφού παγώσουν, βγάλε τις από τη κατάψυξη και κόψε τις στη μέση. Έπειτα, με ένα μικρό μαχαίρι, βγάλε και αφαίρεσε το εσωτερικό της κάθε μπανάνας, έτσι ώστε να έχει ένα κενό στη μέση.

Στη συνέχεια, χτύπησε τα δύο αυγά και βάλε τα σε ένα πιάτο. Τοποθέτησε και τη ζάχαρη άχνη σε ένα άλλο πιάτο και μετά πάρε τα μπισκότα και σπάσε τα στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάλε και τα σπασμένα μπισκότα σε ένα διαφορετικό πιάτο.

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά πάτα εδώ

Αφού χωρίσεις τα υλικά στα πιάτα, πάρε τις κομμένες μπανάνες και πέρασε τη κάθε μια από τη ζάχαρη άχνη, το αυγό και τέλος τα μπισκότα. Τηγάνισε τις μπανάνες σε ηλιέλαιο για 2-3 λεπτά από τη κάθε πλευρά και σέρβιρε τις σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Ύστερα, πάρε τη κάθε μία μπανάνα και γέμισε τη με μερέντα στο εσωτερικό που έχουμε αφαιρέσει. Τοποθέτησε τα σε ένα πιάτο και τέλος πέρασε τις ελαφρώς από τη κρυσταλλική ζάχαρη.

Βάλε τις στο ψυγείο να παγώσουν για 1-2 ώρες και το απίθανο γλυκό μας είναι έτοιμο.

 

 

Extra Tips:

1)Αυτό το γλυκό μπορείς να το φας και ζεστό, χωρίς να το βάλεις στο ψυγείο.

2)Αντί για μερέντα, μπορείς να τις γεμίσεις με σαντιγί, μαρμελάδα, παγωτό, άνθος αραβοσίτου ή ότι άλλο θελήσεις εσύ.

3)Σέρβιρε τις ζεστές μπανάνες με παγωμένο παγωτό και απογείωσε τη γεύση σου.

 

Καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia