patatokroketes-me-turi-turenia-gemisi-patates-sintagi-diatrofi-eisaimonadikigr

Σπιτικές πατατοκροκέτες με τυρένια γέμιση

Λαχταριστές σπιτικές πατατοκροκέτες με τη πιο νόστιμη και τυρένια γέμιση που θα απογειώσει τις αισθήσεις και θα σε τρελάνει με τη γεύση του.

 

Καθώς έψαχνα να βρω να φτιάξω κάποια νόστιμα ορεκτικά και διάφορα καναπεδάκια για τα γενέθλια του αδερφού μου, έπεσα πάνω σε μία από τις πιο νόστιμες συνταγές. Είναι μία παραλλαγή από μπουρεκάκια πατάτας, που μου είχε δώσει παλιά η μητέρα μου και τη χρησιμοποιώ μέχρι και σήμερα σε πιο επίσημες περιπτώσεις, αλλά και όταν έχω όρεξη για κάτι διαφορετικό.

 

 

Σπιτικές πατατοκροκέτες με τυρί

spitikes-patatokroketes-sintagi-patates-tiri-diatrofi-eisaimonadikigr

 

Τι θα χρειαστείς για τις πατατοκροκέτες:

  • Μισό κιλό πατάτες
  • αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη
  • Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 200 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
  • 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί
  • 50 γραμμάρια άνηθο ψιλοκομμένο
  • Δύο αυγά

 

 

Για τη γέμιση:

  • 100 γραμμάρια τυρί κίτρινο
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 100 γραμμάρια κάποιο τυρί της επιλογής σας που λιώνει

 

 

 

Εκτέλεση

Καθάρισε και πλύνε καλά τις πατάτες. Κόψε τις σε μεγάλα κομμάτια και βάλε τις σε μία κατσαρόλα με νερό και δύο κουταλιές της σούπας αλάτι. Άσε τις να βράσουν για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.

patates-brasmenes-patatokroketes-sintages-diatrofi-eisaimonadikigr

Στη συνέχεια απέσυρε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και σούρωσε καλά τις πατάτες. Λιώσε τις μέσα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι ή με το ειδικό μηχάνημα για πουρέ. Αφού τις λιώσεις, πρόσθεσε το βούτυρο και βάλε τους αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο σε σκόνη. Ανακάτεψε καλά και αφού κρυώσουν, πρόσθεσε τα αυγά, το ψιλοκομμένο άνηθο και τη φρυγανιά. Συνέχισε να ανακατεύεις και τέλος βάλε και το τυρί. Άσε τη ζύμη στο ψυγείο για δέκα με δεκαπέντε λεπτά για να σφίξει.

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές πάτα εδώ

Έπειτα, βάλε σε ένα μπολ, το τυρί κρέμα και τα υπόλοιπα τυριά και ανακάτεψε τα όλα μαζί. Βγάλε τη ζύμη για τα μπουρεκάκια από το ψυγείο και φτιάξε ένα μπαλάκι στη χούφτα σου. Άνοιξε το και βάλε του μέσα λίγο από το μείγμα τυριών. Κλείσε το καλά και τηγάνισε το σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Σέρβιρε σε απορροφητικό χαρτί.

Καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia