patata-soufle-fournou-suntages-manitaria-eisaimonadikigr

Λαχταριστό σουφλέ πατάτας στον φούρνο

Τι πιο εύκολο από το πιο γρήγορο σουφλέ πατάτας στον φούρνο, της τελευταίας στιγμής για να εντυπωσιάσεις τους πάντες; Φτιάξε το πιο νόστιμο σουφλέ.

 

Ένας τέλειος και εύκολος μεζές για να γλείφετε τα δάχτυλα σας.
Εκεί που κάθεστε,ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο και είναι η παρέα σας που σας ανακοινώνει ότι θα έρθει για κρασάκι. Είστε πολύ χαρούμενη αλλά και προβληματισμένη διότι δεν ξέρετε τι να φτιάξετε τελευταία στιγμή για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας.
Έχω μια τέλεια συνταγή που να είσαι σίγουρη ότι θα την λατρέψουν όλοι. 

 

 

 

Νόστιμο και γρήγορο σουφλέ πατάτας στον φούρνο

soufle-patatas-fournou-mezes-parea-suntages-filoi-diatrofi-manitaria-lrema-galaktos-eisaimonadikigr

 

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς: (Για ένα μεσαίο πήλινο σκεύος)



  • 2 μεσαίες πατάτες
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος η λίγο γάλα
  • Λίγο τυρί τριμμένο γλυκό
  • Λίγο τυρί τριμμένο αλμυρό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπέικον
  • Μανιτάρια
  • Λίγο βούτυρο

 

 

 

 

Εκτέλεση

soufle-patatas-suntages-fournos-eisaimonadikigr-diatrofi

Παίρνουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτριο πάχος για να έχουν μεταξύ τους το ίδιο πάχος. Αν δεν έχουμε πολύ χρόνο, θα μπορούσαμε να τις βράσουμε, πρώτα κομμένες στα δύο για περίπου 30 λεπτά. Τρυπάμε με το πιρούνι και όταν έχουν μαλακώσει ξέρουμε ότι έχουν βράσει.
Απλώνουμε λίγο βούτυρο στο ταψάκι μας και βάζουμε τις πατάτες ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο και τις αλατίζουμε με μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι.

 

Για περισσότερες νόστιμες και γρήγορες συνταγές πάτα εδώ

 

Στη συνέχεια, βάζουμε μια στρώση από το αλμυρό τυρί και προσθέτουμε τα μανιτάρια μας από πάνω.
Κόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ένα τηγανάκι και το προσθέτουμε και αυτό στο ταψάκι μας.Έπειτα βάζουμε από πάνω το γλυκό τυρί μας και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος σε όλο το μείγμα.
Ψήνουμε το σουφλέ μας στους 220 βαθμούς Κελσίου για 30 με 40 λεπτά ανάλογα με την θερμοκρασία του φούρνου μας. Όταν δούμε ότι η πατάτα μαλάκωσε και έχουν λιώσει τα τυριά μας κ έχουν πάρει ένα χρυσό χρώμα, το σουφλέ μας είναι έτοιμο.

Προαιρετικά, σερβίρετε με κριτσίνια, μία σάλτσα γιαουρτιού ή με μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

Για περισσότερη νοστιμιά μπορείτε να βάλετε εκτός από οποιοδήποτε αλλαντικό, τον κιμά που σας έχει περισσέψει από την χθεσινή μακαρονάδα και είναι κρίμα να πεταχτεί.
Μπορούμε να καραμελώσουμε κρεμμύδια ψιλοκομμένα και να τα απλώσουμε από πάνω,όπως επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και κομματάκια πιπεριάς.

Καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr