tzatziki-sintagi-nostimo-eisaimonadikigr

Συνταγή για τζατζίκι με τα όλα του

Το κλασικό, νόστιμο και πάνω απ’όλα χειροποίητο τζατζίκι που όλοι αγαπάμε, στη πιο γνήσια συνταγή που έχει περάσει από γενιά σε γενιά.

 

Τζατζίκι το μοναδικό

tzatziki-sintagi-elliniko-diatrofi-eisaimonadikigr



 

Και εκεί που καθόμουν και έψαχνα μία νέα συνταγή να φτιάξω, θυμήθηκα μία που έφτιαχνα καθημερινά όταν δούλευα σε ένα εστιατόριο, πριν κάτι χρόνια. Ένα τζατζίκι που άφηνε τους πάντες ευχαριστημένους. Το κλασικό, ελληνικότατο, παραδοσιακό έδεσμα που λατρεύουμε τόσα χρόνια και περνάει από μάνα σε κόρη όλα αυτά τα χρόνια.

Πάνε να δούμε μαζί πως μπορείς να φτιάξεις αυτό το πεντανόστιμο τζατζίκι.

 

 

Τι θα χρειαστείς: (Για ένα κιλό γιαούρτι)

 

  • Ένα κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 3 μεσαία αγγούρια
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 3 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο

 

 

Διαδικασία

tzatziki-paradosiako-sintagi-diatrofi-eisaimonadikigr

Για αρχή πάρε τις σκελίδες του σκόρδου και βάλε τις μέσα σε ένα μικρό μπολάκι με νερό. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζονται πολύ εύκολα μετά. Στη συνέχεια, καθάρισε καλά τα αγγούρια και τρίψε τα καλά μέσα στον τρίφτη. Στράγγισε τα καλά πιέζοντας τα για να φύγουν όλα τα νερά τους.

Έπειτα πάρε τα σκόρδα, καθάρισε τα και τρίψε τα και αυτά στον τρίφτη. Πρόσθεσε τα στα αγγούρια και μετά πρόσθεσε το αλάτι και το ξύδι και ανακάτεψε τα καλά. Βάλε και το γιαούρτι και ανακάτεψε όλο το μείγμα καλά. Τέλος, πρόσθεσε και το λάδι σιγά σιγά και ανακάτεψε μέχρι να ρουφήξει όλο το λάδι. Δοκίμασε το τζατζίκι και αν χρειάζεται, πρόσθεσε και άλλο λάδι ή ότι άλλο χρειάζεται.

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές πάτα εδώ

Αφού το ανακατέψεις για 2-3 λεπτά, είναι έτοιμο. Άφησε το στο ψυγείο για μισή με μία ώρα για να γίνει πιο σφιχτό και ωραίο. Σέρβιρε στο οικογενειακό τραπέζι και άφησε τους όλους ενθουσιασμένους.

 

Extra tip: Για περισσότερη γεύση μπορείς να προσθέσεις και δύο καρότα τριμμένα καλά. Στράγγισε τα και αυτά και πρόσθεσε τα στο τζατζίκι σου. Είναι μία πινελιά που κανείς δεν θα τη περιμένει.

Καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr