auga-me-ntomata-paradosiakai-fagita-almira-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Συνταγή για νόστιμα αυγά με ντομάτα ή αλλιώς καγιανά

Το φαγητό που θυμίζει μαμά. Λαχταριστά αυγά με ντομάτα ή αλλιώς καγιανά όπως μας τα έκανε παλιά η γιαγιά και η μαμά και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

 

Αυγά με ντομάτα

avga-kai-ntomates-kagiana-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Πάντα θα θυμάμαι εκείνα τα καλοκαίρια που η μητέρα μου μας ετοίμαζε αυτά τα νόστιμα αυγά με ντομάτα. Ήταν το πρώτο πράγμα που ζητούσαμε όταν γυρνούσαμε από τη θάλασσα πεινασμένοι και ηλιοκαμένοι. Σε συνοδεία με φρεσκοψημένες τηγανιτές πατάτες από τα χεράκια της μητέρας μου, ήταν το κατάλληλο μεσημεριανό για εμάς. Εύκολο, γρήγορο και σίγουρα παραδοσιακό, αφού περνάει από γενιά σε γενιά και είναι μία συνταγή που όλοι αγαπούσαμε και θα συνεχίσουμε να αγαπάμε.

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να φτιάξεις και εσύ αυτή τη λατρεμένη συνταγή.

 

 

Τι θα χρειαστείς για τα αυγά με ντομάτα: (για 2 μερίδες)



 

  • 5 αυγά
  • 2 τριμμένες ντομάτες
  • Μία κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

 

 

Διαδικασία

kagiana-auga-ntomata-mageiriki-sintagi-diatrofi-eisaimonadikigr

Αρχίζουμε με τις ντομάτες. Παίρνουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη μας μαζί με τη φλούδα τους και στο τέλος τη πετάμε. Τις αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι για να ζεσταθεί καλά. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε μέσα τις τριμμένες ντομάτες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Έπειτα βάζουμε και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές πάτα εδώ

Αφήνουμε τη ντομάτα πάνω στη φωτιά μέχρι να ψηθεί και να τραβήξει τα περισσότερα υγρά της. Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτουμε στη ψημένη ντομάτα και ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρι να ψηθεί το αυγό. Δεν σταματάμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν τα αυγά. Τέλος, μόλις γίνουν τα αυγά μας, κόβουμε σε κομματάκια τη φέτα και την ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για ένα λεπτό.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο να φαγωθεί. Σέρβιρε το με φρυγανισμένο ψωμί και μία φρέσκια σαλάτα, κατά προτίμηση χωριάτικη.

Καλή μας όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!

Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia