piroski-loukaniko-tiripatata-kimas-zimi-gemista-sintagi-eisaimonadikigr

Πιροσκί γεμιστά με τυρί και λουκάνικο

Πιροσκί γεμιστά με τυρί και λουκάνικο. Φτιάξε τα πιο νόστιμα πιροσκί με λουκάνικο και τυρί. Μία υπέροχη συνταγή που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Πιροσκί γεμιστά

piroski-me-loukaniko-kai-tiri-gemista-zimi-rosika-eisaimonadikigr

Η παρακάτω συνταγή είναι από τις αγαπημένες μου. Με τη συγκεκριμένη έμαθα να φτιάχνω την αγαπημένη μου ζύμη για πιροσκί και να τη γεμίζω με ότι υλικά θέλω. Τη χρησιμοποιώ επίσης, για τα πάρτι αλλά και για τις συγκεντρώσεις με φίλους και γνωστούς.

Δοκίμασε και εσύ αυτή την αγαπημένη συνταγή και απογείωσε τα πιροσκί σου.

 

 

Τι θα χρειαστείς για τη ζύμη των πιροσκί:



 

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 80 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο
  • 2 αυγά
  • Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστείτε λίγο παραπάνω για το ζύμωμα)
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Γέμιση: Ότι υλικά θέλετε της επιλογής σας (τυρί κίτρινο, λουκάνικο, τυρί φέτα, ζαμπόν, πιπεριά, ντομάτα φρέσκια, κιμά, πατάτα, μπέικον κλπ.)

 

 

 

Διαδικασία για πιροσκί γεμιστά

puroski-rosika-zimi-loukaniko-turi-gemista-eisaimonadikigr

Για αρχή βάλε σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή σε ένα βαθύ τηγάνι, το γάλα και ανακάτευε το μέχρι να ζεσταθεί λίγο. Μόλις ζεσταθεί, ρίξε μέσα τη μαγιά, το βούτυρο και το αλάτι. Ανακάτεψε τα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί καλά η μαγιά μέσα στο γάλα. Με το που διαλυθούν όλα, απέσυρε το μείγμα από τη φωτιά και άσε το στην άκρη να κρυώσει για 5-10 λεπτά.

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές πάτα εδώ

Μόλις κρυώσει λίγο, ρίξε μέσα τα αυγά ένα ένα και ανακάτεψε καλά. Τέλος, πρόσθεσε και το αλεύρι σιγά, σιγά ανακατεύοντας με τα χέρια σου μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Πλάσε καλά τη ζύμη και ύστερα σκέπασε την με διάφορες πετσέτες και άσε τη στην άκρη να φουσκώσει για μισή με μία ώρα.

Μόλις φουσκώσει η ζύμη μας, ζέστανε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και ύστερα πάρε από τη ζύμη κομματάκια, άνοιξε το καθένα, πρόσθεσε μέσα την αγαπημένη σου γέμιση και κλείσε τα σφιχτά. Τηγάνισε τα για 3-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και σέρβιρε τα σε απορροφητικό χαρτί.

Καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia