gemisti-patata-fournou-me-tiria-kai-bacon-sintagi-diatrofi-eisaimonadikigr

Πατάτα γεμιστή στον φούρνο με μπέικον και τρία τυριά

Πατάτα γεμιστή στον φούρνο με μπέικον και τρία τυριά. Λαχταριστή γεμιστή πατάτα στον φούρνο με μπέικον, κρέμα γάλακτος και τρία τυριά. Να γλείφεις τα δάχτυλα σου.

Πατάτα γεμιστή στον φούρνο

patates-gemistes-fournou-tiria-kouzina-sintages-mageiriki-diatrofi-eisaimonadikigr



Οι περισσότεροι από εμάς, λατρεύουμε τις πατάτες. Και πως να μην τις λατρεύεις αφού αυτό το μοναδικό υλικό, μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς και διάφορους τρόπους; Ψητή, τηγανιτή, στον φούρνο, βραστή και πάει λέγοντας.

Ωστόσο, η αγαπημένη μου παραλλαγή είναι η πατάτα φούρνου με διάφορα τυριά και μπέικον. Μία τόσο νόστιμη συνταγή που θα τη λατρέψουν οι πάντες.

 

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να φτιάξεις αυτή τη λαχταριστή συνταγή.

 

 

Τι θα χρειαστείς για τη πατάτα φούρνου:

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο ή μία κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 10 φέτες μπέικον
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 100 γραμμάρια τυρί έμενταλ
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια κονσέρβας

 

Διαδικασία

patata-fournou-gemisti-tiria-bacon-ilika-sintagi-eisaimonadikigr

Βάλε σε μία κατσαρόλα νερό με 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι και πρόσθεσε τις πατάτες, αφού τις πλύνεις εξωτερικά. Ζεμάτισε τις για 10 με 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και βγάλε τις από τη κατσαρόλα.

Στη συνέχεια, ψιλόκοψε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη πιπεριά, τα μανιτάρια αφού τα καθαρίσεις καλά και το μπέικον. Σε ένα τηγάνι, βάλε το βούτυρο να λιώσει και μετά βάλε μέσα τα κομμένα λαχανικά και το μπέικον να τσιγαριστούν. Αφού τσιγαριστούν, πρόσθεσε και τη κρέμα γάλακτος και άσε να βράσει 5 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο.

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές πάτα εδώ

Έπειτα, βγάλε τη ψίχα από τις πατάτες,βάλε τη σε ένα μπολ και λιώσε το με ένα πιρούνι. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και βάλε τη γέμιση με τη κρέμα γάλακτος μέσα στη λιωμένη πατάτα. Πρόσθεσε τα τυριά και το τυρί κρέμα, ανακάτεψε τα όλα μαζί και γέμισε τις πατάτες μία μία με τη γέμιση.

Τύλιξε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Οι πατάτες μας είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.

Καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!

Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia