saltsa-fraoulas-panakota-glika--eisaimonadikigr

Πανεύκολη πανακότα καλαμποκιού με σάλτσα φράουλας

Θες κάτι πρωτοποριακό, εύκολο αλλά και πεντανόστιμο; Τότε φτιάξε και εσύ τη πιο εύκολη πανακότα καλαμποκιού με σάλτσα φράουλας για όλες τις περιστάσεις.

 

Πανακότα καλαμποκιού με σάλτσα φράουλας

panacotta-kalampokiou-me-saltsa-fraoulas-glika0suntages-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Δοκίμασε και εσύ να φτιάξεις αυτό το πρωτοποριακό γλυκάκι που σερβίρεται σε πολλά εστιατόρια ως ένα ακριβό επιδόρπιο. Ωστόσο, αν και είναι αρκετά δημοφιλές στο εξωτερικό, στην Ελλάδα δεν το γνωρίζουν πολλοί.

Η πανακότα μπορεί να σερβιριστεί ως γλυκό σε μία γιορτή ή ως ένα ελαφρύ επιδόρπιο. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του συγκεκριμένου γλυκίσματος, αλλά σήμερα θα μάθουμε πως να φτιάξουμε πανακότα καλαμποκιού με σάλτσα φράουλας.

 

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για τη πανακότα:

 

  • Μία κονσέρβα καλαμπόκι
  • 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • Μία κούπα Γάλα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες ή βανιλίνη
  • 1 πακέτο ζελατίνη

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για τη σάλτσα φράουλας:

  • 200 γραμμάρια φράουλες
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία

panakota-me-fraoula-saltsa-kalampoki-glika-elafria-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Η εκτέλεση της συνταγής μας είναι πολύ εύκολη και μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια. Αυτό που θα χρειαστείς είναι μεράκι και όρεξη για δημιουργία.

Ξεκινάμε το γλυκό μας, σουρώνοντας καλά τη κονσέρβα με το καλαμπόκι μέχρι να φύγουν όλα τα ζουμιά του. Μόλις το κάνουμε αυτό, το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τις βανίλιες ή τη βανιλίνη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν μία βράση.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά, δες εδώ

 

 

Κατά τη διάρκεια της βράσης, παίρνουμε τη ζελατίνη μας και τη μουλιάζουμε σε ένα μπολάκι με κρύο νερό ή γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Στη συνέχεια μόλις πάρει το μείγμα μας μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και το σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι, διότι θέλουμε να κρατήσουμε μόνο τα υγρά. Προσθέτουμε και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρια ή μπολάκια της επιλογής μας και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3-4 ώρες.

Για τη σάλτσα μας, κόβουμε και καθαρίζουμε καλά τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με τον χυμό πορτοκάλι. Πολτοποιούμε τα δύο υλικά μας μέχρι να γίνει μία επιθυμητή σάλτσα και μόλις γίνει η πανακότα μας, τη στολίζουμε με τη σάλτσα φράουλας για μεγαλύτερη απόλαυση.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείς αντί για χυμό πορτοκαλιού, να χρησιμοποιήσεις λικέρ πορτοκάλι.
  • Επίσης, αντί για κονσέρβα από καλαμπόκι, χρησιμοποίησε κανονικό καλαμπόκι αφού το έχεις βράσει για λίγα λεπτά.
  • Αν δεν σου αρέσει η σάλτα φράουλας, μπορείς να το συνδυάσεις με γλυκό του κουταλιού της επιλογής σου.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Tzia