psugeio-gliko-fraoula-zeles-mpiskotogliko-spitiki-krema-glika-sintages-diatrofi-eisaimonadikigr

Νόστιμο μπισκοτογλυκό με σπιτική κρέμα

Νόστιμο σπιτικό μπισκοτογλυκό με σπιτική κρέμα, όπως της μαμάς. Φτιάξε και εσύ το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκό που υπάρχει.

 

Ακόμα θυμάμαι τα καλοκαίρια μας στο χωριό. Ήλιος, θάλασσα, ξεγνοιασιά και πάνω απ’όλα το αγαπημένο μου καλοκαιρινό γλυκό που έφτιαχνε η γιαγιά. Αυτό το γλυκό που το έφτιαχνε με τόσο αγάπη και μεράκι για τα εγγόνια της και το μοίραζε σε κάθε φίλη της όταν ερχόταν για το απογευματινό καφεδάκι τους.

Μιας και λατρεύω αυτό το συγκεκριμένο γλυκό και το φτιάχνω μέχρι και σήμερα, είπα να σας παρουσιάσω πως μπορείτε και εσείς να το φτιάξετε και να το απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.

 

 

Μπισκοτογλυκό με σπιτική κρέμα

mpiskotogliko-psugeio-fraoula-zeles-suntages-diatrofi-eisaimonadikigr



 

 

Τι θα χρειαστείς:

 

  • 200 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • Ένα πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου ή Digestive

 

 

Για τη κρέμα:

 

  • 2 κουταλιές της σούπας κορν-φλαουρ
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 2 κρόκους αυγών
  • Χυμό από μισό πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Ελάχιστο λεμόνι

 

 

Για το στόλισμα:

 

  • Ζελέ με γεύση της επιλογής σου (εγώ προτιμώ φράουλα)
  • Ότι φρούτο της επιλογής σου θες, ξηρούς καρπούς, σαντιγί

 

 

 

Εκτέλεση

gliko-psugeiou-mpiskota-kalokairino-zele-fraoula-diatrofi-eisaimonadikigr

Σπάσε τα μπισκότα Παπαδοπούλου στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.Βάλε τα σε ένα στρογγυλό ταψάκι. Στη συνέχεια λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το στα μπισκότα και ανακάτεψε τα καλά. Άπλωσε το μείγμα σε όλο το ταψί και φρόντισε το βούτυρο να πάει παντού. Αν χρειαστεί, βάλε και άλλο βούτυρο για να γίνει μία βάση μαζί με τα μπισκότα. Άσε τη βάση του γλυκού μας μέσα στο ψυγείο μέχρι να τελειώσεις με τα υπόλοιπα υλικά.

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά πάτα εδώ

Για τη κρέμα, βάλε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να πάρει μία βράση. Ανακάτευε συνεχώς και στη συνέχεια πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά. Η κρέμα είναι έτοιμη μόλις αρχίσει να πήζει σιγά σιγά. Απόσυρε τη από τη φωτιά και άσε τη να κρυώσει λίγο.

Βγάλε τη βάση από το ψυγείο και μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα, άπλωσε τη από πάνω της. Άσε το γλυκό στο ψυγείο για μισή ώρα και φτιάξε το ζελέ της επιλογής σου. Μόλις είναι έτοιμο και κρύο, βγάλε από το ψυγείο το γλυκό και άπλωσε από πάνω το ζελέ σιγά σιγά. Άσε το γλυκό να παγώσει καλά για τρεις με τέσσερις ώρες και τέλος στόλισε το με φρούτα, σαντιγί ή ξηρούς καρπούς.

Καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Reddit

Post Author: Tzia